Тандемът лимон и активен въглен вършат чудеса. Вижте какви!

0
314

Няма никакво съмнение, че върши отлична работа

Едва ли ви е минало през ум какви чудеса може да свърши тандемът лимон-активен въглен.

лимон
Няма никакво съмнение, че върши отлична работа

Вероятно повечето домакини, са били изправена пред следната случка – отварят вратата на хладилника и бива „ударена“ от страшно неприятна миризма.

Със сигурност този момент е доста неприятен, още повече, ако около вас има и други хора. В нередки случаи търсенето на източника на неприятната миризма в хладилника, е като търсенето на игла в купа сено. Всички продукти изглеждат пресни, рафтовете измити, а неприятната миризма е факт.

Тя може да е в резултат на продукти със силен аромат, които не са покрити с капак; нискокачествени пластмасови съдове или пък някакви медикаменти. Какъвто и да е източникът на неприятната миризма, едно е сигурно – ще ви помогне тандемът лимон и активен въглен.



За целта са ви нужни: плитък съд, прясна кора от лимон и таблетки активен въглен.
Поставете в контейнера кората от един лимон и добавете няколко таблетки активен въглен. След това приберете този контейнер в хладилника. Той не само ще погълне неприятната миризма, а и ще придаде свежест на хладилника.

За да си гарантирате, че ще запазите по-дълго време този ароматизатор, е добре да го покриете със стреч фолио.

Ако искате хладилникът да запази свежестта си за по-дълго време, е нужно да направите нещо дребно – измийте го с един от най-добрите дезинфектанти – оцетът. Разредете го с вода в съотношение 1:1 и потопете гъба в този разтвор. След това с нея измийте рафтовете и стените на хладилника.

Другият вариант, който също ще ви свърши отлична работа е да разредите лимонов сок с вода в съотношение 1:10. Този разтвор не само ще почисти стените и рафтовете на хладилника, а и ще остави приятна миризма след себе си, при това за няколко часа напред.

Ако фурната отдавна се е сдобила с титлата „кралица на кухнята“, то несъмнено хладилникът има пълното право да се нарече „крал на кухнята“. Със сигурност би ви било трудно дори да си представите кухнята, без този незаменим помощник. Поради тази причина ще се съгласите, че той е много важна и дори неизменна част от всяка кухня.

Поради тази причина би било добре да полагаме грижи за него, както за всеки друг уред в кухнята. В този ред на мисли е добре да се грижите за чистотата на уредите, без да използвате препарати, които са пълни с химикали, имайки предвид, че в хладилника съхранявате не какво да е друго, а храната си, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.