Тези трикове ще са от полза на всяка домакиня (I част)

0
333

Ще ви спестят доста време и нерви

В този материал ще ви запознаем с няколко полезни трика, които ще са от полза на всяка домакиня.

домакиня
Ще ви спестят доста време и нерви

Със сигурност всяка домакиня преди всичко е жена, която би искала да има малко повече време за себе си. Е, това е напълно възможно, ако последвате съветите, които ще ви дадем в следващите редове.

Те със сигурност ще ви спестят доста време, а и ще улеснят значително процеса на готвене. Можете да бъдете сигурни, че тези свежи идеи, ще са от полза на всяка домакиня. С тяхна помощ не само ще успеете да организирате по-добре кухненското си пространство, а и ще успеете да удължите срока на годност на някои продукти.

Ето ги и тях:



В случай, че искате да удължите срока на годност на яйцата, тъй като поради някаква причина сте купили повече, то преди да ги изпратите в хладилника, ги намажете с растително масло.

Със сигурност всяка домакина е наясно, че ще може да обели много по-лесно варените яйца, ако веднага след сваряването им ги потопи в ледено студена вода. Този метод ще сработи много по-добре, ако преди потапянето в ледената вода, ударите всяко едно от яйцата с лъжица, за да напукате черупката му.

Често пъти за салати или десерти имаме нужда само от няколко капки пресен лимонов сок. За да не режете целия лимон, който след това няма какво да направите, можете да го пробиете с клечка за зъби. Капнете няколко капки лимонов сок, където е нужно, след което отново запушете дупката с клечката за зъби и приберете отново лимона в хладилника, за да запазите свежестта му.

Вероятно на всеки се е случвало да остави плика с бисквити или чипс отворен. Резултатът е ясен – овлажняват се и вече не са хрупкави. Е, тази грешка може да бъде поправена много лесно и овлажнените чипс или бисквитки да бъдат върнати отново към живота . за целта използвайте микровълновата фурна. Разстелете чипса или бисквитките върху чиния, която сте застлали със салфетка или домакинска хартия и включете микровълновата за 30 секунди.

Можете да оформите перфектно кръга на пържените яйца като поставите в тигана изрязани винтови капачки от стъклени буркани.

За да фиксирате бутилките върху рафта на хладилника и да не се търкалят, използвайте щипката за офис материали. Просто я защипете за едно от ребрата на рафта (ако не е стъклен) и проблемът е решен.

Със сигурност всеки един от тези малки, но пък за сметка на това доста ефективни трикове, ще влезе в употреба, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.