Задължително обърнете внимание на това, когато купувате промоционално кафе (I част)

0
381

Със сигурност тези съвети ще са ви от полза

До неотдавна мнозина вярваха, че само пенсионерите следят промоциите и се възползват от тях, но се оказва, че далеч не са само те.

кафе
Със сигурност тези съвети ще са ви от полза

В този ред на мисли ще ви запознаем с нещата, на които задължително трябва да обърнете внимание, когато купувате промоционално кафе.

Няма да е грешка, ако кажем, че утрото на преобладаващата част от обществото започва с чаша ароматно кафе. Може би любителите на ободряващата напитка ще ви кажат, че няма нищо по-хубаво от чаша ароматно кафе за страхотно начало на деня.

В същото време със сигурност всеки от вас, любители на кафето, си има точно определено кафе, с което предпочита да започне денят му.
Ако обаче сте начинаещи в това занимание, със сигурност не ви е никак лесно и ви се е случвало многократно да се изгубите в огромния океан от марки кафе, които се предлагат в търговската мрежа.



Няма да ви е никак трудно да се „удавите“ в огромния брой ярки пакети и непознати термини. Задавали ли сте си въпроса каква е разликата между два от най-разпространените видове кафе – Робуста и Арабика? А питали ли сте се защо слабо печеното кафе, е доста по-скъпо от нормалното? Задачата ви със сигурност не е лесна и поради тази причина ще ви обърнем внимание на задължителните неща, на които трябва да обърнете внимание, когато си купувате ободряваща напитка, особено на промоция.

Когато купувате кафе на промоция, е добре да се протегнете и да вземете пакета, който е подреден в дъното на рафта. Често пъти служителите слагат новите партиди в края на рафта, за да могат да продадат първо старото кафе.

Добре би било, ако успеете да откриете върху пакета и датата на печене. Производителите рядко посочват този показател, но той ще ви разкрие повече за аромата на кафето. Разбира се най-ароматни и вкусни, са прясно изпечените зърна.

В световен мащаб се отглеждат само три сорта кафе – Арабика, Робуста и Либерика. Продават се както чисти, така и в смеси.
Любопитен факт е, че 70% от кафето, което се произвежда в световен мащаб, е Арабика. Това е така, защото този сорт има по-деликатен вкус и мек послевкус на шоколад и ядки.

Робустата пък е по-силно и горчиво. Освен това съдържа три пъти повече кофеин в сравнение с Арабиката. Като правило то не се продава в чиста форма, а се добавя в смеси, за да придаде сила и плътност.

Либериката пък на свой ред е с най-ниско качество и поради тази причина не е от най-търсените, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.