Задължително обърнете внимание на това, когато купувате промоционално кафе (II част)

0
586

След като научите тази информация, ще се ориентирате по-лесно в избора си

В следващите редове ще ви разкрием останалата част от нещата, на които задължително трябва да обърнете внимание при покупката на промоционално кафе.

кафе
След като научите тази информация, ще се ориентирате по-лесно в избора си

Другият важен фактор, на който трябва да обърнете внимание при покупката на кафе, е страната-производител. От това зависят до голяма степен вкусовите характеристики на напитката.

Така например кафето, което е отгледано в Африка има лек кисел вкус с оттенък на цитрусови плодове.
Колумбийското кафе пък има вкус на вино, гватемалското е с изразена киселина с нотки на дим и доста силна киселинност.
Ако пък имате възможност да си купите костариканският сорт CostaRica, трябва да сте наясно, че е с ясно изразен аромат на орех.

Abien Mokha, което се отглежда на Арабския полуостров е с вкус на шоколад и скъпо вино.
Индонезийските сортове Манделинг, Гайо планина и Арабика Анкола, са много силни и с богат опушен аромат.
Индийското кафе е доста деликатно и е с богат винен аромат.



Обикновено бихте могли да откриете всички тези данни върху етикета на продукта, който сте си харесали. Производителите описват вкуса и аромата му в цветове. За съжаление това не винаги е вярно, но все пак е добре да обърнете внимание на тази информация.

Според степените на печене, производителите предлагат светло, средно и тъмно печено кафе. Това, с което трябва да сте наясно е, че светло печеното, е с богата киселинност и фин аромат. Тъй като е доста по-меко на вкус, е и по-скъпо. Много добре се получава, ако му добавите мляко или сметана.

Средно изпечените зърна на свой ред са с лека тръпчивост и леко карамелен аромат с билкови тонове. Най-често този метод на печене на кафето, се използва за еспресо.

Тъмно печеното кафе придава по-голяма сила на напитката. Тя е гъста и доста горчива. В процеса на варене, тази киселинност почти изчезва и се появява ярък карамелен аромат и опушени нотки. То, за разлика от останалите, оставя дълъг послевкус.

Обърнете внимание и на размера на пакета. Ако сте решили да изпробвате нов вид кафе, то най-добре е да заложите на възможно най-малката опаковка. Освен това имайте предвид, че колкото по-дълго съхранявате дадено кафе в отворена опаковка, толкова повече губите от аромата му. А с това изчезва и вкусът му.

Време е да обърнем внимание и на начина на смилане на кафето. Грубо смляното кафе е най-подходящо за кафеварка, кафемашина или френска преса.
Средно смляното кафе е най-подходящо за кафемашина. По този начин ще се насладите на богат аромат и ще го изчистите лесно от машината.
Фино смляното кафе пък е подходящо за варене в джезве, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.