Знаете ли, че чесънът е най-добрият приятел на красотата? Ето защо

0
319

Ще останете приятно изненадани от вълшебните му свойства

Вероятно и през ум не ви е минавало, че чесънът може да е най-добрият приятел на красотата.

чесънът
Ще останете приятно изненадани от вълшебните му свойства

Обикновено той се свързва с употребата му в ястия, някои салати или пък за лекове от народната медицина. Е, време е да научите, че чесънът е отлично средство за разкрасяване.

Всеизвестен факт е, че той е сред най-мощните натурални имуностимуланти. Силата му обаче далеч не се изчерпва дотук. Добре е да сте наясно, че чесънът е не само черешката на тортата в кухнята на вашите баби и майки, а и еликсир за разкрасяване.

Ако досега не сте го използвали с такава цел, в следващите редове ще научите как чесънът може да ви помогне:



Кажете край на акнето
Със сигурност акнето е доста неприятно, но за съжаление всеки минава през този период. За още по-голямо съжаление има и хора, които се борят с него цял живот. А знаете ли, че чесънът може да реши проблема за раз време? Достатъчно е да го смачкате и да изцедите сока му. След това с получения сок третирайте засегнатите участъци. Оставете го да действа пет минути и го отмийте. Ще се изненадате колко бързо ще преминат зачервяванията и възпаленията.

Свийте порите
Ако страдате от разширени пори на лицето, можете бързо и лесно да се справите с този проблем с помощта на чесъна. Достатъчно е да смачкате 1-2 скилидки на кашица и да добавите половин домат. Нанесете сместа върху предварително почистено лице и я оставете да подейства 10 минути, след което отмийте. След тази маска лицето ви ще изглежда доста по-стегнато и гладко.

Намалете значително стриите
Ако искате да се избавите от стриите или поне да ги намалите значително, на помощ отново идва чесънът. Смесете равни количества сок от чесън и зехтин и разтривайте с леки масажни движения засегнатите участъци. Ако повтаряте тази процедура всеки ден в продължение на поне една седмица, ще забележите огромната разлика.

Намалете кожните зачервявания
Някои хора получават хронични зачервявания около лактите, коленете и скалпа, които на всичкото отгоре сърбят доста силно. Можете да туширате бързо и лесно тези възпаления като използвате сок от чесън. Той ще ви помогне безотказно, тъй като е с мощни противовъзпалителни свойства.

Забавя стареенето
Колкото и невероятно да ви звучи, чесънът наистина е в състояние да забави стареенето. Достатъчно е да го консумирате в съчетание с мед и лимон всяка сутрин на гладно. Накълцайте една скилидка чесън на ситно, добавете 1 ч.л. мед и 2 с.л. лимонов сок и приемете на празен стомах. Ще се убедите във вълшебните свойства на този микс, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.