Кои са най-предпочитаните зимни дестинации у нас?

0
427

Зимният сезон тепърва навлиза в разгара си, а след коледните и новогодишни празници е време да си зададем въпроса – Къде можем да покараме ски и да се полюбуваме на прекрасната българска природа?

Слава богу, природата ни е дала на какво да се радваме в изобилие.

зимни дестинации И тъй като времето до следващата заплата изглежда като цяла вечност през януари и февруари, поради разточителните харчове по време на изминалите вече празници, трябва първо да помислим за финансиране на подобна екскурзия. След като отстраните въпроса с финансирането, може да се отдадете на планирането, а ние ще ви предложим най-предпочитаните зимни дестинации в България, в които може да си изкарате една незабравима почивка.

Банско

Самият факт, че през февруари градът ще приеме Световната купа по ски, трябва да ви говори, че това определено е един от най-добрите избори за каране на ски.



Банско се гордее със своите близо 70 км ски писти, а склоновете на Пирин ще ви оставят безмълвни и влюбени във величието на българската природа.

Разбира се, след карането на ски ще трябва и да си починете, а за това има предостатъчно места. Със своята уникална автентична архитектура, съчетана с модерността на новите и лъскави хотели, Банско предлага най-различни и разнообразни възможности за развлечение и забавление.

Градът разполага с редица ресторанти, места за спа, кафенета и кръчми, в които може буквално да вкусите атмосферата на местната култура, представена от традиционни ястия като чобанският шиш, банският старец, катиното мезе и редица други.

Боровец

Ето ви един интерес факт – Боровец е първият и най-стар планински курорт в България.

Създаден като вилна зона в началото на миналия век, в която дори самият цар Фердинанд построява своя резиденция, през 60-те и 70-години държавата развива мястото като планински курорт.

За това спомагат уникалното му местонахождение, както и страхотните условия за развитие на ски писти, които по дължина вече достигат цели 58 км.

В курорта са осигурени всички условия за ски бягане, каране на ски, сноуборд, както и нощно каране.

В Боровец са разположени и системи за изкуствен сняг, които почти елиминират възможността да не може да се насладите на любимите си ски.

Пампорово

Ето ви още един интересен факт – Пампорово е най-южно разположеният планински курорт в цяла Европа.

Това води и до друг любопитен факт – той е и най-слънчевият курорт в България, тъй като разположението му помага да има далеч повече слънчеви дни, отколкото „конкурентите“ си Боровец и Банско.

Разположен в сърцето на Родопите, този курорт ще ви грабне още в момента, в който стъпите в него.

Със своите спа процедури, ски писти и възможности за разходка, Пампорово се превръща в идеалното място за семейна или почивка за двама.

Намиращото се наблизо Момчиловци, пък, предлага една от най-добрите писти за сноуборд в страната.

Велинград

Спа столицата на Балканите! Каквото и да кажем за този прекрасен български град, ще бъде малко.

Ако искате да избягате от студените ветрове и снега на зимата, то градът с най-добрите минерални извори в България изглежда като перфектен вариант.

Тук може да се насладите на едни от най-добрите хотели със спа процедури на най-високо европейско и световно ниво.

А ако ви притеснява финансовата част, не се затормозявайте с дребни детайли. CashCreditще ви осигури парите, а вие си осигурете спокойствието и времето със семейството, което заслужавате.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.