Знаете ли как да съхранявате авокадото? С тези съвети ще го запазите до 6 месеца

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Благодарение на тези трикове ще можете да се заредите с повече от него, когато е на промоция

В последно време авокадото набира все по-голяма скорост по нашите ширини.

авокадото

Благодарение на тези трикове ще можете да се заредите с повече от него, когато е на промоция

То е сред най-често срещаните продукти при хората, които са на диета или са заложили на здравословното хранене.

Едва ли има човек, който да не е наясно с това колко е полезно авокадото, особено като се има предвид колко се пропагандира с това през последните години. И най-важното е, че това е самата истина. Този плод притежава качества, които в никакъв случай не могат да бъдат оспорени.

В следващите редове обаче няма да говорим за полезните му свойства, тъй като за тях е изписано и изговорено твърде много. Ще ви запознаем с начина, по който можете да го съхраните за по-дълъг период от време (до половин година).Когато избирате авокадо, трябва да сте наясно с три неща. Първото от тях е да се опитате да го включвате колкото е възможно по-често в менюто си. Второто е да го изберете правилно, а третото – да знаете как да го съхранявате.
Разкривайки ви начина на правилно съхранение, ви даваме възможност да си купите повече от този екзотичен плод, когато е на промоция, без да се притеснявате, че ще се развали и ще се наложи да го хвърлите.

Всеизвестен факт е, че зрялото авокадо трябва да се съхранява в хладилника. Но също така трябва да знаете, че можете да го съхраните там само за няколко дни. Ако авокадото е в зелен вид пък можете да го съхраните до пет дни при стайна температура.

Нарязаното авокадо, трябва да се сервира най-късно до 15-та минута, тъй като в противен случай започва да потъмнява.
Този плод определено е сред най-полезните за представителките на нежния пол, тъй като оказва благоприятно влияние върху репродуктивната система. Това се дължи на огромното количество мастни киселини, които се съдържат в него.

Ето как да съхраните авокадото за дълго:

Метод №1
Най-добре е да обелите плодовете и да ги смелите в блендер. Добавете и 1 ч.л. лимонов сок, за да запазите цвета му. Разстелете пюрето от авокадо в подходяща найлонова опаковка и го замразете. В този му вид можете да го добавяте към шейкове, смутита, сандвичи, дори и към домашната козметика. При все, че в този си вид ще е по-малко калорично, няма да е по-малко вкусно.

Метод №2
Поръсете половинките на авокадото с лимонов сок или оцет и ги запечатайте в херметически найлонови пликове. Всяка половинка, трябва да е в отделен плик. След това ги наредете в подходящо кашонче и ги приберете във фризера. За да размразите авокадото, е достатъчно да престои един час на стайна температура, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар