Знаете ли как да съхранявате авокадото? С тези съвети ще го запазите до 6 месеца

0
522

Благодарение на тези трикове ще можете да се заредите с повече от него, когато е на промоция

В последно време авокадото набира все по-голяма скорост по нашите ширини.

авокадото
Благодарение на тези трикове ще можете да се заредите с повече от него, когато е на промоция

То е сред най-често срещаните продукти при хората, които са на диета или са заложили на здравословното хранене.

Едва ли има човек, който да не е наясно с това колко е полезно авокадото, особено като се има предвид колко се пропагандира с това през последните години. И най-важното е, че това е самата истина. Този плод притежава качества, които в никакъв случай не могат да бъдат оспорени.

В следващите редове обаче няма да говорим за полезните му свойства, тъй като за тях е изписано и изговорено твърде много. Ще ви запознаем с начина, по който можете да го съхраните за по-дълъг период от време (до половин година).



Когато избирате авокадо, трябва да сте наясно с три неща. Първото от тях е да се опитате да го включвате колкото е възможно по-често в менюто си. Второто е да го изберете правилно, а третото – да знаете как да го съхранявате.
Разкривайки ви начина на правилно съхранение, ви даваме възможност да си купите повече от този екзотичен плод, когато е на промоция, без да се притеснявате, че ще се развали и ще се наложи да го хвърлите.

Всеизвестен факт е, че зрялото авокадо трябва да се съхранява в хладилника. Но също така трябва да знаете, че можете да го съхраните там само за няколко дни. Ако авокадото е в зелен вид пък можете да го съхраните до пет дни при стайна температура.

Нарязаното авокадо, трябва да се сервира най-късно до 15-та минута, тъй като в противен случай започва да потъмнява.
Този плод определено е сред най-полезните за представителките на нежния пол, тъй като оказва благоприятно влияние върху репродуктивната система. Това се дължи на огромното количество мастни киселини, които се съдържат в него.

Ето как да съхраните авокадото за дълго:

Метод №1
Най-добре е да обелите плодовете и да ги смелите в блендер. Добавете и 1 ч.л. лимонов сок, за да запазите цвета му. Разстелете пюрето от авокадо в подходяща найлонова опаковка и го замразете. В този му вид можете да го добавяте към шейкове, смутита, сандвичи, дори и към домашната козметика. При все, че в този си вид ще е по-малко калорично, няма да е по-малко вкусно.

Метод №2
Поръсете половинките на авокадото с лимонов сок или оцет и ги запечатайте в херметически найлонови пликове. Всяка половинка, трябва да е в отделен плик. След това ги наредете в подходящо кашонче и ги приберете във фризера. За да размразите авокадото, е достатъчно да престои един час на стайна температура, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.