Тези цветя могат да оцелеят и в най-тъмното кътче на дома ви (I част)

0
830

Някои от тях обаче се нуждаят от допълнително овлажняване

Ако сте сред любителките на цветя, то със сигурност тази информация ще ви е от полза, тъй като вероятно имате доста тъмни кътчета в дома си.

цветя
Някои от тях обаче се нуждаят от допълнително овлажняване

За да не се чудите кои цветя биха могли да оцелеят в тези кътчета, ще ви ги разкрием в следващите редове. Тези цветя могат да бъдат истинско спасение за тъмните кътчета от дома ви. Чувстват се отлично не само на частична сянка, а дори и на слаба светлина.

Имайте предвид, че преобладаващата част от тях не крият красотата си в цветовете, а в листата си. Но и това не е никак малко като знаете в какви условия са принудени да оцеляват.

Ето кои са те:



Дифенбахия
Най-подходяща за това цвете, е разсеяната светлина. Поради тази причина би било най-подходящо да го държите зад завеса. То е особено красиво през пролетта и през лятото, когато в центъра му се появяват нежни листа с ярки цветове.

Калатея
Тя е от онези цветя, чиито шарени листа, са отлично допълнение към всяка стая. Добре е да знаете, че преките слънчеви лъчи, са нежелани в случая. Поради тази причина опитните цветари препоръчват да я поставите на полусенчесто място.

Драцена
Тя внася кътче от тропиците в стаята или офиса ви. Постарайте се обаче да я държите далеч от пряката слънчева светлина, тъй като тя само може да я увреди. Тя е от онези цветя, които обичат сянката.

Хлорофитум
Това цвете е едно от най-невзискателните. Поради тази причина се среща доста често не само в домовете, а и в офисите. Може да вирее доста дълго време, без изобщо да се докосне до слънчевите лъчи. В същото време пречиства отлично въздуха в помещението.

Пампаска трева (Солейролия)
Това цвете е с малки нежни листенца и изглежда прекрасно във висящи саксии, както и в аранжировки с по-големи растения. В никакъв случай обаче не трябва да я засаждате до по-ниски растения, тъй като в противен случай рискувате да ги задуши. Всичко, от което се нуждае, е често поливане и пръскане с вода.

Папрати
Можете да отглеждате в домашни условия повече от 2000 вида папрати. Те също са тропически растения, които предпочитат сянката. Другото, което трябва да знаете за тях е, че не им понася сухият въздух. Поради тази причина трябва да пръскате често листата им с вода по време на отоплителния сезон, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.