Български хирурзи отстраниха 18-килограмов тумор от пациентка

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

След извършената операция пациентката се чувства прекрасно. Тя е благодарна на лекарите, които я избавиха от огромния 18-килограмов тумор

Хирургическата интервеция е извършена Пазарджик.

операция тумор

По време на операцията лекарите извадиха огромен тумор

Пациентката е 73 години. Преди 7 години жената е уведомена, че в единия й яйчник се е образувала киста.

Била посъветвана да я отстранят. Но тя се страхувала да се оперира. През изминалите години кистата нараснала и станала огромен тумор. За щастие доброкачествен.

Операцията продължила 2 часа. Извършена е от д-р Васил Ковачев, началник на отделението по хирургия в МБАЛ – Пазарджик.И това трябва да се знае. Български лекари в София в клиника “Свети Иван Рилски” оперираха дете на 4 години с тежко мозъчно заболяване. 

Преди няколко дни в София в Аджибадем Сити Клиник лекари извършиха свръхсложна операция.

Пациентът е на 57 години. Той страда от много рядко заболяване.

Торакоабдоминална аневризма на аортата в гръдната кухина с руптура.

Ако пациентите не бъдат правилно диагностицирани и лекувани, смъртността е на 100%. Лечението не може да бъде проведено във всички болници. В света има само няколко клиники с добре подготвени хирурзи.

Една от тях е Аджибадем Сити Клиник в София.

Началникът на отделението по Съдова хирургия д-р Стефанов и завеждащият отделението по Кардиохирургия д-р Келчев оперираха болния пациент цели 7 часа.

Д-р Стефанов обяснява следното. При тази свръхсложна операция първо трябва да се замени разкъсаната аорта с протеза. Паралелно с това трябва да бъдат възстановени всички клонове на аортата в кухините. През тях се кръвоснабдяват гръбначният стълб, долните крайници и коремните органи на пациента.

През цялото време на операцията екипите стриктно са се придържали към предварително разработения тактически план. Успехът се дължи на съвместната работа на хирурзи, перфузионисти,  анестезиолози и образна диагностика.

След като операцията се извърши, пациентът е настанен в отделението по Реанимация. Грижите на специалистите в отделението дават отлични резултати. Оперираният успешно преодолява след оперативния период.

Вече е изписан и той продължава да се възстановява в дома си.

 

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар