Мариела Нордел възмути навръх Трети март: Трябваше да останем още 60 години под османска власт!

2
265

Мариела Нордел, която нашумя в кулинарно риалити предаване, потресе с публикация в социалната мрежа!

“Някакви хорица тука ми пращат на лични снимки с българския флаг и поздравителен текст по случай 3-ти март…

Първо: Съмнявам се, че са наясно какво точно е станало на днешния ден, а именно – подписването на Сан Стефанския договор.

Мариела Нордел
Мариела Нордел шокира с поста си

Второ: Да бъдеш родолюбец не означава да плюеш против турци и цигани, нито пък да се биеш в гърдите “булгар, булгар!”, а още по-малко да спамиш с кичозни снимчици!

Трето: От историческа преспектива щеше да е по-добре да си бяхме останали част от Турция и преди да са гракнали кръчмо патрЕотите ще се обоснова защо:
– 1878 българите нямат подготвени лидери, политици, които да поемат успешно кормилото на младата държава! Левски се бори за “чиста и свята Република”, а ни се натриса монархията и Кобургите, които докарват България до три национални катастрофи.
– ако бяхме останали част от Турската империя, земите ни нямаше да бъдат разпокъсани и по-късно, когато наистина народът ни има съзнанието и възможностите да организира своя независима Държава, щяхме да се възстановим в реалните, етнически размери на България.
– в края на 19 век българите се ползват от доста свободи – независима Църква, собствени училища; опирайки се на мащабите на империята, започва да се формира и укрепва силна средна и висша класа, създава се интелигенцията.
– ако бяхме останали още 60 години в пределите на Империята, нямаше да бъдем прикачени за сателит на СССР и след Втората световна война да ни бъде наложен азиатския социализъм. След 45-та, по примера на Израел, българският народ лесно можеше да постави въпроса за създаване на своя самостоятелна държава, легално да се отделим, че да глътнем и голям % от Плана “Маршал” без да се пролее и капка кръв, без да бъдем разпокъсани, без да ни прехвърлят големите от единия си крачол в другия.
– три, че и повече поколения нямаше да израстнат възпитавани в атеизъм!Та, моля, не ме “поздравявайте” по случай 3-ти март!”

Източник: Фейсбук

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Таз пък Нордел каква е? Спокойно може да я пратим в територия с подходящи условия да си изживее жалкия животец по този начин!

  2. Dick in mind ..
    Първо.и.последно патриотизма.не е.атеизъм…сметки.и политиканства..Независимост.автономност.и.Гордодт..вде.понятия.изглежда чужди за.Вашата.философия.По_добре.да.сте.робиня.там на.запад.’без.капка национално.достойнство..Ясно…!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.