Лесна, мекичка и много вкусна е тази домашна пица (топ рецепта)

0
23256

Тази домашна пица е наслада за небцето и всички я обичат

Предлагаме ви рецептата за мекичка и пълна с плънка домашна пица, която се прави лесно, а се топи в устата. Всички я обичат и буквално няма да се вредите от децата като я нападнат. Сигурни сме, че ще ви хареса.

домашна пица
Няма да повярвате колко вкусна става тази домашна пица
Снимка: Gotvach.bg

Трябва ни готово тесто, два домата, една глава лук, 200 грама гъби, 300 грама кашкавал, 150 грама сирене, една червена чушка, една зелена чушка, две яйца, 150 грама доматено пюре, 200 грама сварено пилешко месо, мазнина, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си разстелим тестото в една намаслена тавичка, но на тънък блат.

След това го намазваме обилно с доматеното пюре и си разпределяме отгоре всички зеленчуци. Преди това вече сме си ги нарязали на ситно.



После си задушаваме леко в мазнинка лука и гъбите като ги подправяме с подправките на вкус. Добавяме ги след това към пицата като си ги нареждаме по наш вкус – да са разпределени равномерно навсякъде.

Свареното пилешко месо си го накъсваме на малки парченца и също го нареждаме върху пицата. След това си разбиваме заедно яйцата със сиренето и с тях заливаме вкусната домашна пица.

Отново си я поръсваме с подправки на вкус и я пъхаме да се пече във фурната на умерена температура.

Печем си я докато не хване апетитна златиста коричка, а плънката да стане добре приготвена.

След това вадим пицата, настъргваме отгоре й кашкавалчето и я връщаме обратно във фурната за още малко време. Колкото да се разлее апетитно кашкавалът.

После няма да уточняваме какво я правим, защото е повече от ясно. Гледайте да я направите в по-голяма тава, тъй като става наистина безумно вкусна и ще искате още и още от нея.

Плънката на тази домашна пица е страхотна и затова я наричаме сочна – няма и помен от това, което сме свикнали – да дъвчем сухо тесто с едва, едва забележим плънка отгоре.

Сигурни сме, че ще ви хареса много.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.