Ето коя е тайната на сочните пържоли на фурна (кой да се сети)

1
1817

Тези пържоли на фурна стават повече от сочни, сами се разпадат на вилицата

Предлагаме ви рецептата за наистина сочни пържоли на фурна. Как ли не сме ги правили, какви ли начини и маринати не сме опитвали. Е, оказа се, че тайната им е нищо и никаква работа, но кой да се сети. Не, че иначе не стават вкусни, но тези се разпадат на вилицата.

пържоли на фурна
Ако щете вярвайте, но това е тайната на сочните пържоли на фурна
Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни няколко вратни пържоли без кост, малко олио за намазване на тавичката, домакинско фолио за покриване на тавата, черен пипер, сол на вкус.

Първо си взимаме пържолите и не ги мием. Ако сте свикнали обаче и предпочитате да ги измиете първо, то знайте, че трябва да ги подсушите след това много добре. Не бива да са мокри в никакъв случай.

Именно това им е голямата тайна, както и забраната за каквото и да било начукване.



Да, може да ви звучи странно и дори нелогично, но сами ще се уверите, че е така.

Взимаме си после тавичката и намазняваме дъното й с олиото. Слагаме си в нея пържолите и всяка една от тях леко я посоляваме със сол на вкус.

Разтъркваме, за да се омазнят от олиото, а после ги обръщаме и пак посоляваме от другата им страна.

Слагаме им малко черно пиперче, покриваме си тавичката с домакинското фолио и я пъхаме във фурната. Добре е да я сложим в средата на фурната като си печем пържолките на температура от 200 градуса.

Оставяме ги да се пекат така за около час и половина като буквално забравяме за тях. После внимателно подигнете фолиото, за да не се опарите и вижте какво се случва с вашата вкусотия.

Като извадим пържолките, не ги сервираме веднага на трапезата, а ги оставяме за малко под фолиото. Така се задушават още и стават двойно по-крехки.

Чудни стават тези пържоли, а и както ще се уверите – ще миете по-малко съдове. На практика за тях ножове не ви трябват, защото сами се разпадат на вилицата.

Сигурни сме, че ще останете много доволни от резултата и от себе си като готвачи.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.