Запознайте се с триковете, чрез които търговците ви карат да купувате ненужни неща (II част)

0
218

Бъдете особено бдителни, когато пазарувате

Убедени сме, че след като прочетете този материал, ще си дадете ясна сметка, че сте попадали много пъти в капаните на търговците, чрез които ви карат да си купувате неща, които не са ви нужни.

търговците
Бъдете особено бдителни, когато пазарувате

Със сигурност всеки път, щом решите да направите по-голяма и скъпа покупка, то тя е добре обмислена. За съжаление обаче това правило не важи за случаите, в които пазарувате в хранителните магазини. Търговците са успели да овладеят до съвършенство някои трикове, чрез които да ви накарат да оставите до 1/3 от месечното си възнаграждение в магазина.

Ето и триковете, които търговците прилагат, за да ви накарат да пазарувате ненужни неща и твърде големи количества от даден продукт:

Музиката
Вероятно сте забелязали, че в големите магазини винаги звучи музика. Е, това не е никак случайно. Факт е, че търговците използват музиката много умело. Чрез нея те оказват подсъзнателно влияние върху вас – купувачите.
Така например музиката, която звучи в магазините за хранителни стоки ви подтиква към по-бърз избор на стоки. Идеята е тази музика да стимулира стреса ви, което пък на свой ред води до импулсивни покупки.



Обърнете внимание на продуктите в кошницата
Факт е, че ¼ от нещата в кошницата ви за пазаруване, са ненужни. Доказано е, че около 24% от продуктите, които пазарувате седмично, отиват в коша за боклук. Тъй като магазините за хранителни стоки умеят да примамват с доста апетитни оферти, се оказва, че вие като клиенти купувате доста повече от това, от което се нуждаете.

Новите каталози с примамливи оферти, които са в сила от средата на седмицата
Вероятно се е случвало да се запитате защо новият каталог на голямата хранителна верига, от която пазарувате, влиза в сила едва в средата на седмицата. Е, и този трик си има своята причина. По този начин собствениците примамват клиентите именно във времето, в което няма много хора в магазина. Доказано е, че в средата на седмицата продажбите са най-слаби. В същото време те са най-силни през уикенда, когато в магазините гъмжи от хора.

Ярките ретро пакети
Поредният трик, чрез който търговците ви удрят по джоба и то доста здраво. Добре е да сте наясно, че „сладоледът от вашето детство“, „лимонадата от младостта ви“ и др. подобни, са чиста проба маркетингов трик. Чрез него търговците изкарват на бял свят спомените от детството или младежките ви години, но това ви излиза доста скъпо. Много е важно да запомните, че магазинът не е място за носталгия. Най-добре би било да не се поддавате на сантименталните провокации на търговците, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.