Запознайте се с триковете, чрез които търговците ви карат да купувате ненужни неща (III част)

0
212

Винаги обмисляйте добре всяка покупка

След като в първите две части на този материал ви запознахме с триковете, които търговците умело използват, за да ви накарат да си купите нещо ненужно, е време да ви разкрием и последните такива.

търговците
Винаги обмисляйте добре всяка покупка

Както вече разбрахте търговците разполагат с огромен арсенал от трикове, които да накарат клиентите да си купят неща, които не са им нужни или пък да вземете твърде голямо количество от дадена стока.

Ето и триковете, които търговците използват за целта:

Отделът с млечни продукти
Трябват ви мляко, яйца, масло? Търговците знаят много добре, че това са сред най-често търсените продукти и именно поради тази причина те са забутани в дъното на магазина.
По този начин, докато стигнете до тях вие ще преминете през безброй изкушения, докато стигнете до това, от което се нуждаете. Така заради едно мляко кошницата ви ще се окаже пълна с още безброй продукти, голяма част от които може дори да не са ви нужни. Факт е обаче, че сте си ги взели, просто защото поради някаква причина са ви хванали окото.



По-скъпите продукти имат определено място
Неслучайно по-скъпите продукти се подреждат отдясно. Причината за това е, че преобладаващата част от клиентите са десничари. Това означава, че за онези, които боравят с дясната си ръка, е голямо изкушение да вземат първия наличен продукт, намиращ се от дясната страна на рафта.
За да не попадате в тази клопка на търговците, трябва да се научите първо да обхождате рафтовете, които се намират от лявата ви страна и едва след това да купите нещо.

Готовата кайма
Може би дори не сте обърнали внимание на тази малка подробност, която ви удря сериозно по джоба. Факт е обаче, че готовата кайма е ненужно скъпа. За да избягате от поредния търговски трик дори и в случаите, в които не разполагате с време да мелите кайма у дома, вие също можете да приложите хитрост. Вероятно сте забелязали, че някои магазини, особено месарските, предлагат опция да ви смелят месото на място. Така вие ще си изберете парчето месо, а те ще го смелят пред очите ви. По този начин каймата ще ви излезе значително по-евтино от тази, която се предлага в големите търговски вериги. Освен това не само ще си спестите време, нерви и пари, а ще знаете наистина какво съдържа каймата, която ще предложите на семейството си.

Онлайн покупки
Напоследък онлайн пазаруването е предпочитано от все повече хора поради липсата на време за обиколки из магазините. Знаете ли обаче, че дори цените да са като в останалите магазини, то вие като потребители харчите много повече. Това се дължи на условието, че доставката ще ви излезе безплатно, ако напазарувате за определена сума. Именно този трик ви кара да сложите във виртуалната си кошница много повече неща, отколкото, ако пазарувате в обикновен магазин, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.