Месар разкри на какво трябва да обърнете внимание, преди да си купите кайма

0
1528

Ако забележите тези дребни детайли, по-добре се откажете от покупката

Вероятно преобладаваща част от домакините използват кайма. В този ред на мисли съветите, дадени от професионален месар за нещата, на които трябва да обърнете внимание при закупуване на кайма, ще са ви от голяма полза.

кайма
Ако забележите тези дребни детайли, по-добре се откажете от покупката

Редица месари твърдят, че не биха си купили голяма част от каймата, която се разпространява в търговските вериги. Нещо повече, те дори подчертават, че каймата, която ядем, е равносилна на умряло животно, стояло няколко дни на пътя.

Със сигурност след като научихте тази истина се погнусихте и определено има за какво. Опитният месар издава, че дори месото да е стояло цял месец или дори два, има трикове, чрез които да се направи кайма, която да привлече погледа ви и да изглежда апетитно.

Той разкрива, че този ефект се постига благодарение на студена вода, сол, захар и калиев метабисулфит. Вероятно ще си зададете въпроса как можете да разпознаете такава кайма в магазина.



Съветът на опитния месар е да пазарувате от един и същ магазин. Освен това трябва да сте сигурни откъде точно зарежда търговецът. Има и начин да проверите дали каймата е била произведена по начина, който споменахме по-горе и не би било добре да я консумирате.

За целта разбира се е нужно да си купите макар и малко количество от нея. Още при самото й разфасоване в магазина, обърнете внимание на някои важни неща. Първото от тях е дали месото е смляно твърде дребно. Ако е така, по-добре се откажете от покупката.

Второто нещо, на което трябва да обърнете внимание при закупуването на кайма е дали от външната страна е румено червене, а отвътре е потъмняла и образува пяна. Ако забележите това, то е сигурен знак, че каймата, която възнамерявате да си купите, е третирана точно по начина, който ви споменахме по-горе.

В този ред на мисли опитните месари съветват да не си купувате готово смляна кайма. Освен, че не знаете какво е съдържанието й, тя излиза доста по-скъпо и ви удря по джоба. Вместо това е добре да посетите месарски магазин, за който сте сигурни, че месото е прясно.

Изберете си определено парче месо (по ваш вкус) и помолете да ви го смелят. В повечето месарски магазини тази услуга е безплатна. Освен това по този начин ще сте сигурни какво се съдържа в каймата, с която смятате да нагостите семейството си.

Е, след всичко казано дотук, вероятно занапред ще ви е по-лесно да се ориентирате дали каймата, която купувате е качествена или напротив, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.