Лекарите алармират, че това средство за хигиена е изключително опасно

0
275

Замислете се добре дали си струва да поемате тези рискове

Лекарите алармират, че едно от най-разпространените средства за хигиена, е изключително опасно и най-добре би било да се откажете от него.

лекарите
Замислете се добре дали си струва да поемате тези рискове

Вероятно ще се изненадате да научите, че всъщност опасността, за която лекарите алармират, се крие в… тоалетната хартия.

Може би преобладаваща част от вас използват тоалетна хартия и дори не биха могли да си представят живота без нея. Неотдавна обаче здравни експерти алармираха, че точно тя оказва доста негативно влияние върху здравето на хората.

Лекарите обръщат внимание върху това, че тоалетната хартия не успява да отстрани докрай цялата мръсотия и по този начин подпомага разпространяването на патогенни бактерии.
Специалистите посочват, че тоалетната хартия е крайно неподходяща за постоянна употреба като единствено средство за почистване след дефекация.



Те съветват в името на здравето ви да се откажете от нейната употреба. Авторът на книгата „Голямата нужда“ – Роуз Джордж посочва, че в противен случай рискувате да си навлечете сериозни инфекции на пикочните пътища или пък анални фисури. Ако си задавате въпроса с какво можете да замените тоалетната хартия, то авторът на книгата препоръчва биде или пък бебешки мокри кърпички.

Замислете се и над още нещо – къпете се всеки ден, а не се триете с хартия или суха кърпа, нали? А кое ви дава основание са си мислите, че можете да се почистите добре след изхождане със сухата тоалетна хартия?

Гастроентерологът Парт Нанди е на същото мнение. Лекарката е уверена, че ако използвате биде или бебешки мокри кърпички вместо тоалетна хартия, можете да понижите значително риска от появата на хемороиди. В нередки случаи те се появяват именно поради интензивното триене.

Като се има предвид, че на повечето обществени места и дори в домовете ви няма бидета, то е добре да имате винаги под ръка бебешки мокри кърпички.
Не на последно място не трябва да пренебрегваме факта, че тоалетната хартия в нередки случаи съдържа химически добавки като ароматизатор например.

Истината е, че ефектът на ароматизаторите върху тялото ви, особено върху интимните ви места, е напълно непредсказуем. Изследователите допускат, че тези съединения дори може да се окажат в основата на раковите тумори.

Е, сигурни сме, че след всичко гореизложено, ще се замислите много сериозно дали да използвате тоалетна хартия и занапред.
Поставянето на биде е сериозна инвестиция, която може да наклони бюджета на семейството. В същото време обаче има и значително по-евтина (поне на пръв поглед) алтернатива – бебешките мокри кърпички.

Постарайте се да си осигурите поне тях, за да не съжалявате на по-късен етап, че сте пренебрегнали този съвет. За съжаление тогава няма да има връщане назад, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.