Внимание! Кражбите от леки автомобили зачестиха (апашите използват нови методи)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

От полицията от край време предупреждават да не оставяте лични документи, пари и дамските чанти в автомобилите. Кражбите започнаха да зачестяват

От полицията припомнят следното.

кражби леки автомобили апаши

Зачестиха кражбите от  леки автомобили с централно заключване

Най-уязвими са гражданите, които спират за бързо, слизат автомобила, за да се върнат след десетина или петнайсет минути.

Тогава те оставят в автомобила си ценните предмети. Когато се върнат, констатират извършената кражба.

Най-лесните кражби стават при коли, които имат централно заключване.В района на банки, големи търговски центрове, детски градини и училища се навъртат апаши.

Те използват устройства, с които блокират вашите дистанционни – тапи. Апашите седят наблизо. На разстояние между 10 и 15 метра от набелязаната кола.

Преди водачът да задейства своето централно заключване, те задействат тяхното. По този начин сигналът на водача се блокира. Вие натискате вашето устройство и сте спокойни, че сте заключили автомобила си. А всъщност той остава отключен.

Когато вие влезете в училището, детската градина, в банката или в магазина, апашите са отворили с лекота вашата отключена врата и са отмъкнали ценните вещи.

От КАТ и от полицията съветват:

След като сте активирали своето устройство за заключване, проверете дали вратата наистина се е затворила.

Ако не е, преместете автомобила на друго място. Поне на 20 метра от това, на което сте били паркирали. Задействайте отново устройството и пак проверете дали врата е заключена.

Дори и когато ви се налага да отсъствате за кратко, не оставяйте дамската си чанта, ценни документи, пари и други скъпи предмети.

Последният такъв случай се е разиграл пред МОЛ в Габрово, писа gabrovonews.bg.

Човекът слязъл и натиснал своето дистанционно. Спокоен тръгнал към МОЛ-а.

По пътя се сетил, че е забравил нещо в колата и се върнал. Разбрал, че тя е отключена. Започнал да натиска своето дистанционно. автомобилът не се заключва. Преместил го встрани и тогава успял да го заключи, защото на това разстояние тапата на крадците не действала.

 

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар