Внимание! Кражбите от леки автомобили зачестиха (апашите използват нови методи)

0
178

От полицията от край време предупреждават да не оставяте лични документи, пари и дамските чанти в автомобилите. Кражбите започнаха да зачестяват

От полицията припомнят следното.

кражби леки автомобили апаши
Зачестиха кражбите от  леки автомобили с централно заключване

Най-уязвими са гражданите, които спират за бързо, слизат автомобила, за да се върнат след десетина или петнайсет минути.

Тогава те оставят в автомобила си ценните предмети. Когато се върнат, констатират извършената кражба.

Най-лесните кражби стават при коли, които имат централно заключване.В района на банки, големи търговски центрове, детски градини и училища се навъртат апаши.

Те използват устройства, с които блокират вашите дистанционни – тапи. Апашите седят наблизо. На разстояние между 10 и 15 метра от набелязаната кола.

Преди водачът да задейства своето централно заключване, те задействат тяхното. По този начин сигналът на водача се блокира. Вие натискате вашето устройство и сте спокойни, че сте заключили автомобила си. А всъщност той остава отключен.

Когато вие влезете в училището, детската градина, в банката или в магазина, апашите са отворили с лекота вашата отключена врата и са отмъкнали ценните вещи.

От КАТ и от полицията съветват:

След като сте активирали своето устройство за заключване, проверете дали вратата наистина се е затворила.

Ако не е, преместете автомобила на друго място. Поне на 20 метра от това, на което сте били паркирали. Задействайте отново устройството и пак проверете дали врата е заключена.

Дори и когато ви се налага да отсъствате за кратко, не оставяйте дамската си чанта, ценни документи, пари и други скъпи предмети.

Последният такъв случай се е разиграл пред МОЛ в Габрово, писа gabrovonews.bg.

Човекът слязъл и натиснал своето дистанционно. Спокоен тръгнал към МОЛ-а.

По пътя се сетил, че е забравил нещо в колата и се върнал. Разбрал, че тя е отключена. Започнал да натиска своето дистанционно. автомобилът не се заключва. Преместил го встрани и тогава успял да го заключи, защото на това разстояние тапата на крадците не действала.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.