Календар на градинаря – културите, които се засаждат през март

0
391

Ще ви е от полза, ако предпочитате да си отглеждате сами нещата

Ако и вие сте любители градинари, то този календар на градинаря, ще ви е от огромна полза, тъй като ще ви насочи коя култура кога се засажда.

градинаря
Ще ви е от полза, ако предпочитате да си отглеждате сами нещата

Със сигурност всеки от вас ще се съгласи, че зеленчуците и билките собствено производство, са много по-свежи и вкусни.

Поради тази причина е нужен календар, който да ориентира градинаря коя култура кога се засажда.

Ето какво може да засади градинаря през месец март:



Босилек
Тази билка (подправка) се отглежда отлично в леко песъчлива почва. Можете да си я отгледате дори в саксия. Имайте предвид, че семената не трябва да се засаждат дълбоко. Най-добре е те да са на 1 см. под повърхността на почвата. Добре е до поникването им да ги покриете с фолио.

Кромид лук
Лукът ще започне да покълва дори и при температура от 2-3 градуса. Поради тази причина можете да го посадите доста рано в лехи на открито, без каквито и да било притеснения. Най-добре е да го засадите в добре наторена почва.

Моркови
Семената от моркови трябва да се засадят в рохкава почва, обогатена с компост. Имайте предвид, че редовното поливане е много важно за отглеждането на този зеленчук.

Магданоз
Едва ли има домакинство, което да не използва магданоз. Освен, че придава невероятен вкус и аромат на ястията, той е и много полезен. Имайте предвид, че тази подправка се отглежда доста трудно в саксия. Магданозът се нуждае от много светлина, но в същото време не трябва да е изложен пряко на слънце. Не го поливайте, докато най-горният слой от почвата не изсъхне изцяло. В противен случай ще унищожите за раз време магданоза.

Праз лук
Засадете семената в дълбока саксия. След като листата пробият почвата и започнат да растат нагоре, трябва да го поливате само колкото да не е напълно суха почвата. 16 до 20 седмици след засаждането на семената, празът ще е готов за консумация.

Спанак
До ранна пролет разсадът спанак, трябва да е покрит с фолио. На тази култура най-много й подхожда слънчево място или пък в най-лошия случай – шарена сянка. Избягвайте твърде влажна почва в лехите.

Салата
Има едно много важно правило при засаждането на салата, с което трябва да сте наясно. Много е важно семената да са посадени в горния слой на почвата. Само по този начин ще осигурите на въздуха възможност да циркулира под листата. Не прекалявайте с поливането, тъй като в противен случай салатата ви ще започне да загнива, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.