Календар на градинаря – културите, които се засаждат през март

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Ще ви е от полза, ако предпочитате да си отглеждате сами нещата

Ако и вие сте любители градинари, то този календар на градинаря, ще ви е от огромна полза, тъй като ще ви насочи коя култура кога се засажда.

градинаря

Ще ви е от полза, ако предпочитате да си отглеждате сами нещата

Със сигурност всеки от вас ще се съгласи, че зеленчуците и билките собствено производство, са много по-свежи и вкусни.

Поради тази причина е нужен календар, който да ориентира градинаря коя култура кога се засажда.

Ето какво може да засади градинаря през месец март:Босилек
Тази билка (подправка) се отглежда отлично в леко песъчлива почва. Можете да си я отгледате дори в саксия. Имайте предвид, че семената не трябва да се засаждат дълбоко. Най-добре е те да са на 1 см. под повърхността на почвата. Добре е до поникването им да ги покриете с фолио.

Кромид лук
Лукът ще започне да покълва дори и при температура от 2-3 градуса. Поради тази причина можете да го посадите доста рано в лехи на открито, без каквито и да било притеснения. Най-добре е да го засадите в добре наторена почва.

Моркови
Семената от моркови трябва да се засадят в рохкава почва, обогатена с компост. Имайте предвид, че редовното поливане е много важно за отглеждането на този зеленчук.

Магданоз
Едва ли има домакинство, което да не използва магданоз. Освен, че придава невероятен вкус и аромат на ястията, той е и много полезен. Имайте предвид, че тази подправка се отглежда доста трудно в саксия. Магданозът се нуждае от много светлина, но в същото време не трябва да е изложен пряко на слънце. Не го поливайте, докато най-горният слой от почвата не изсъхне изцяло. В противен случай ще унищожите за раз време магданоза.

Праз лук
Засадете семената в дълбока саксия. След като листата пробият почвата и започнат да растат нагоре, трябва да го поливате само колкото да не е напълно суха почвата. 16 до 20 седмици след засаждането на семената, празът ще е готов за консумация.

Спанак
До ранна пролет разсадът спанак, трябва да е покрит с фолио. На тази култура най-много й подхожда слънчево място или пък в най-лошия случай – шарена сянка. Избягвайте твърде влажна почва в лехите.

Салата
Има едно много важно правило при засаждането на салата, с което трябва да сте наясно. Много е важно семената да са посадени в горния слой на почвата. Само по този начин ще осигурите на въздуха възможност да циркулира под листата. Не прекалявайте с поливането, тъй като в противен случай салатата ви ще започне да загнива, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар