Тези дребни детайли могат да развалят хубавия интериор на жилището ви

0
511

Обърнете им сериозно внимание

Оказва се, че малките детайли са от огромно значение дори за хубавия интериор на дома ви. Именно те са тези, които могат да развалят интериора.

интериор
Обърнете им сериозно внимание

Факт е, че създаването на красив интериор, далеч не е толкова трудна задача, колкото мнозина смятат. Достатъчно е да притежавате малко усет и да сте наясно с основните правила за оформление.

Освен това трябва да спазвате линията на цветовите схеми, за да можете да създадете уютен и комфортен дом. Имайте предвид, че да разрушите красивия интериор е не по-малко лесно. Така например старите изкуствени цветя, разхвърляните дрехи, овехтелите сувенири и др., правят интериора ви да изглежда коренно различен.

Най-лошото е, че често пъти хората дори не забелязват как внасят дисбаланс в дома си. Дребни навици, вещи и дори небрежност, са в състояние да съсипят и най-хармоничния интериор, отбелязва Idei.bg.



Ето и основните грешки, които допускат повечето хора, без дори да ги осъзнават:

Различни саксии с цветя
Поставянето на цветята в различни по форма и цвят саксии, е дребна на пръв поглед, но в същото време доста съществена грешка. Разбира се невинаги е лесно да намерите съдове с различна големина, които да паснат на интериора ви. В такава ситуация има няколко решения. Едно от тях е да изберете еднакви по цвят саксии или продуктова линия на определена фирма. Другият вариант е да ги поставите с кошници, които да кореспондират помежду си.

Възглавници на мебелите, одеяла и постелки
Разбира се всеки иска да запази новите мебели и да ги предпази от прах, петна и др. Но истината е, че застилането им с одеяло или покривало, определено не е най-добрият избор. Запомнете, че всички старомодни бродерии и ресни, са гаранция за лош вкус и нямат абсолютно никакво място в съвременния интериор.

Евтини чинии
Немалко хора използват стари чинии и купи в ежедневието си, докато в същото време красивите съдове стоят закътани в някой шкаф. В най-добрия случай, те са поставени в стъклена витрина като на изложение и само събират прах. Не забравяйте, че човек първо се храни с очите си. Не дръжте красивите си комплекти неизползваеми, а им се насладете на красотата, преди да са овехтели.

Отворена врата към тоалетната или банята
Незнайно защо много хора оставят вратата на банята или тоалетната отворена. По-добре би било да не го правите, защото не само е грозно, а и неприлично. Освен това е много лош знак според Фън Шуй, пише trafficnews.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.