Пет важни правила за перфектна епилация

0
263

Първото нещо, което трябва да направите, е да ексфолирате мъртвите кожни клетки

Вероятно голяма част от представителките на нежния пол вече са си дали сметка, че процесът на епилация, далеч не е толкова проста процедура, за каквато мнозина я смятат.

епилация
Първото нещо, което трябва да направите, е да ексфолирате мъртвите кожни клетки

Дамите знаят повече от добре как едно косъмче е способно да им провали целия ден, особено ако то е било забелязано по време на важна среща.
Тук е мястото да отбележим, че тези малки пропуски ги виждате само вие, но не и останалите.

Вероятно вече ви е направило впечатление, че става дума само за виждане. Когато стане въпрос да усещане обаче, особено от ръцете на онези, за които сме мечтали дълго време, то всичко трябва да бъде изрядно. В този ред на мисли ще ви разкрием правилата за перфектна епилация.

Ексфолирането на мъртвите кожни клетки е първата процедура, която трябва да направите, преди да преминете към епилация. Тази процедура е от особена важност, тъй като благодарение на нея можете да избегнете неприятното врастване на косъмчета под кожата.



С нежните зони трябва да се подходи още по-внимателно. Забравете за грубото търкане и не си позволявайте употребата на продукти с груби частици. Достатъчно е да обтриете внимателно с гъба тези места.

Върху вече епилираните места в никакъв случай не прилагайте продукти, съдържащи алкохол. Обикновено давите допускат най-често тази грешка при епилиране на подмишниците. Имайте предвид, че алкохолът, който се съдържа в голяма част от парфюмите и дезодорантите, може не само да ви причини неприятно щипане, а и да възпали чувствителната кожа.

Абсолютно забранено е да се къпете след епилация поне в рамките на четири часа. За сметка на това обаче е задължителна хидратацията на кожата с подходящ крем. Що се отнася до подмишниците, то ще ви е нужен дезодорант без алкохол. Ако нанесете крем на това място ще увеличите многократно усещането, че се потите. Ще останете с впечатлението, че от подмишниците ви сякаш извира фонтан.

Вероятно въпросът, който си задавате след епилация, е как да забавите растежа на космите. Разбира се има такава възможност като използвате различни кремове или лосиони, предназначени за целта. Те не са запазена марка на козметичните студия, а могат да бъдат прилагани и в домашни условия.

Не на последно място е добре да сте наясно с факта, че не съществува съвършена епилация и винаги ще останат 1-2 косъмчета, които ще ви „вадят“ очите. Вероятно ще ги усетите, прекарвайки ръка по епилираното място. Вместо да драматизирате ги отстранете с пинсета. Вече можете да сте абсолютно спокойни, че епилираното място е гладко, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.