Чудо: Кърмеща Богородица вдига безнадеждно болни на крак!(Стотици са изцелените)

0
209

Кърмеща Богородица вдига безнадеждно болни на крак!

Иконата на Кърмещата Богородица е изключително рядка. Кърмещата Богородица лекува болни, от които лекарите са вдигнали ръце.

Света Богородица
Икона на Света Богородица Млекопитателница лекува, сн. Фейсбук

Свидетелствата за чудото са многобройни, стотици са се излекували от допира със светинята.

В началото на 2012 година в църквата на малкото село Пепелина е открита иконата на света Богородица Млекопитателница.

Едно от най-малките български селца се намира в живописния каньон на река Черни Лом, разположено на 35 километра от областния град Русе.Намерената светиня е копие на чудотворната икона, която притежава Хилендарския манастир в Света гора, в Атон.

Уникалната икона се пази в храма на килията „Типикарница” в столицата на Карея, републиката на монасите. Според специалистите копието на иконата в с. Пепелина датира от края на 19-ти век.

Експертите са убедени, че е рисувано от известния живописец Цаню Захариев, ученик на Тетевенската школа.Според предположението той е изографисал иконата заради молба на жителите на селото, които искали тя да ги закриля.

Това е единствената православна икона, на която Дева Мария е изобразена как кърми младенеца Иисус Христос.

Миряните идват от всички краища на България и от чужбина, за да се помолят на уникалната светиня за здраве. Чудесата са безчет, както и излекуваните от редица тежки заболявания.

Подобни икони са голяма рядкост в нашата страна, те са само четири на брой, като една от тях се намира в село Пепелина.

Интересът към чудодейния лик на кърмещата Богородица не стихва, от откриването й насам. Славата й отдавна е преминала пределите ан България.

Да се помолят за здраве и късмет пред кърмещата Мадона идват миряни и от съседните страни. Хората от Пепелина вярват, че чудотворната икона ще даде и нов шанс на красивото им селце.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.