Най-уникалните и лесни пилешки сърца с гъби и лук в масло

0
660

Тези пилешки сърца с гъби и лук в масло са идеални за всяка трапеза

Предлагаме ви рецептата за най-вкусните и особено лесни пилешки сърца с гъби и лук в масло. Мезе, гарнитура или пък основно ястие – стават за всичко и са просто чудесни.

пилешки сърца с гъби и лук в масло
Чудни стават пилешки сърца с гъби и лук в масло
Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни 200 грама пилешки сърца, сто грама бяло вино, една голяма глава лук, 200 грама печурки, сто грама масло, 50 грама олио, универсална подправка на вкус, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием хубаво пилешките сърца, да ги почистим и да ги отцедим от водата. Лука и печурките си ги нарязваме на жулиени.

Взимаме си един тиган и в него слагаме олиото, заедно с маслото. Щом се загреят, слагаме вътре пилешките сърца, за да се запържат.



Сипваме им и малко водичка, а после ги задушаваме под капак.

Като видим, че водата е извряла и сърчицата са поомекнали, слагаме към тях бялото вино, заедно с вече нарязаните гъби и лук.

Подправяме с черен пипер и с универсалната подправка, както и със сол на вкус.

Отново им слагаме капачето на тигана и ги оставяме да се задушат до пълната им готовност. След това ги отхлупваме и ги оставяме така, докато ястието не остане само на мазнинка.

Има и втори вариант на тази рецепта и той е да си сварим предварително пилешките сърца, а после да ги запържим с гъбите, лука и виното.

Зависи от вашите предпочитания и настройка.

И в двата случая това чудо става удивително вкусно като го поднасяме с малко ситно нарязан магданоз и лимонов сок на трапезата. Забележително мезе е това, от което ще си ометете чиниите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.