Ето защо опитните шофьори залагат на белия цвят на колата

0
638

Това далеч не означава, че притежавайки бял автомобил, сигурността ви е в кърпа вързана

Вероятно ви е направило впечатление, че опитните шофьори, залагат предимно на коли с бял цвят. Това не е случайно.

шофьори
Това далеч не означава, че притежавайки бял автомобил, сигурността ви е в кърпа вързана

При все, че според авто блогъри, които са по цял ден из разни форуми в мрежата, белите автомобили се избират само от хора, страдащи от тежка форма на лош вкус, това далеч не е истина.

Опитните и разумни шофьори са на мнение, че този цвят е най-практичният от всички.
Неотдавна компанията BASF, която е специализирана, наред с много други неща, и в производството на бояджийски продукти, публикува резултатите от проведено проучване. Те сочат, че именно белият цвят, е най-често срещан сред колите, при това в световен мащаб.

При все, че те не привличат ентусиазираните погледи на случайни минувачи, белите коли се считат за най-практични. Този факт има няколко обяснения.
Една от причините е, че именно белите коли, са тези, които попадат най-рядко в пътнотранспортни произшествия. Причината е повече от ясна – те се виждат по-добре в автомобилния поток. Освен това остават напълно видими и в тъмната част на денонощието.



Другият факт, поради който опитните шофьори залагат на бял цвят на автомобилите си е, че той е най-достъпният по отношение на цената. Така, ако решите да пребоядисате автомобила си, няма да е нужно да доплащате допълнително за цвят.

Факт е, че когато се предлагат на вторичния пазар, белите автомобили се продават много по-бързо и лесно в сравнение с останалите. Причина за това е, че за този цвят се намират много по-лесно части за каросерията.

Сред останалите причини, поради които опитните шофьори залагат на избора на бял цвят на колата е и че драскотините са по-малко забележими. Всъщност това твърдение поражда редица спорове. Мнозина са на мнение, че мръсотията и драскотините, са най-малко забележими на сивите и сребристите коли, а не набелите.

За сметка на това пък, едва ли бихте отрекли следното предимство – лятно време можете да ги оставите за дълго на слънце, без каквито и да било притеснение. Истината е, че белите автомобили, са едни от малкото, които могат да бъдат оставени на открит паркинг, без проблем. Истината е, че те далеч няма да се нагреят толкова силно, колкото цветните возила, пише auto.blitz.bg.

Разбира се от казаното дотук далеч не следва да си извадите извода, че купувайки си бял автомобил, сигурността на пътя, ви е гарантирана. Това далеч не е така. Сигурността (вашата и тази на любимите ви хора) до голяма степен е във вашите ръце и внимателното шофиране.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.