Интересни приложения на храните, за които дори не сте предполагали (I част)

0
484

С минимални средства и усилия, ще постигнете невероятен успех

В този материал ще ви запознаем с няколко интересни приложения на храните, за които дори не сте предполагали.

храните
С минимални средства и усилия, ще постигнете невероятен успех

Приложението на тези храни в посочените ситуации, със сигурност ще ви спести не само много време, а и немалко финансови средства.

Със сигурност тези трикове ще са ви от огромна полза, ако вече сте изчерпали въпросния почистваш препарат. Те ще ви спестят не само ходенето до магазина, а и известна сума пари. Освен това наистина действат безотказно.
Вероятно една от храните, стоящи на рафта в хладилника или на горния рафт в шкафа, ще ви свърши отлична работа.

В следващите редове ще ви разкрием кои са храните, които без проблем могат да заменят почистващите препарати, при това доста по-ефективно. Както вече споменахме, те са много по-евтини, а и почистват доста ефикасно.



Понякога е добре да сте наясно, че освен за пиене, доматеният сок има и доста други приложения, които ще са ви от полза.

Ето и кои са храните, които могат да свършат невероятна работа:

Банан
Несъмнено този екзотичен плод, е сред най-обичаните не само от малки, а и от големи. Докато се наслаждавате на вкуса на месестата част, можете спокойно да използвате меката част на кората за други цели като например да лъснете до блясък сребърните си бижута. За целта е нужно да изгребете с лъжица вътрешната част на банановата кора и да я пасирате на пюре. След това нанесете тънък слой върху памучно парцалче и търкайте сребърните бижута до блясък.

Освен това можете да използвате банановата кора за забърсване на праха от листата на стайните растения. По този начин не само ще ги накарате да заблестят от чистота, а и ще са много по-здрави.

Суров картоф
Факт е, че кожените продукти се надраскват изключително лесно. Ако сте надраскали току-що купените обувки, не се отчайвайте. Има бърз и лесен начин да ги възстановите. За целта, трябва просто да натриете одрасканото място с разрязан картоф. След това забършете с памучен парцал или с четка.

Оцет
Почистващите свойства на оцета, са известни отдавна. С него не само можете да измиете восъчната кора върху плодовете, а и да почистите дъската за рязане. Освен това с него можете да почистите и фугите в банята. За целта натрийте фугите с оцет и оставете 5-10 минути да подейства. След това ги минете с четка за зъби. Ще заблестят като нови и то за раз време, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.