Лесен начин да почистите печката от мазнотии

0
647

Ще се изненадате колко лесно може да се случи това

Вероятно и за вас почистването на печката от мазнотии, е едно от най-трудните и неприятни занимания в кухнята.

печката
Ще се изненадате колко лесно може да се случи това

В следващите редове ще ви разкрием няколко трика, благодарение на които ще успеете да почистите печката от мазнотиите за раз време и тя отново ще заблести.

В следващите редове ще откриете изключително полезна информация, която ще ви спести не само нерви, време и усилия, а и средства.
Може би и вие като повечето жени искате кухнята ви да блести от чистота. В този ред на мисли, печката е едно от най-проблемните неща в това помещение.

Всяка домакиня обаче знае колко е забързано днешното ежедневие. Първото, което трябва да направите, е сутрешната закуска за семейството. След това трябва да заведете децата си на училище, после да ги вземете и да ги приберете. Да отделите време за вашата работа и време за съпруга си. Никак не е лесно, нали?



В този ред на мисли повечето домакини имат поне по едно проблемно място вкъщи, което не чистят редовно. Вероятно за мнозина от вас, това проблемно място, е именно печката. Разбира се на пазара има редица препарати, които действат безотказно.

Въпреки това, вероятно всяка домакиня се е сблъсквала челно с неприятните мастни отлагания по печката, на които трябва да отдели часове, за да почисти.
Със следващите няколко трика обаче, ще накарате печката да заблести от чистота като току-що купена от магазина, при това само в рамките на няколко минути.

Ето и съветите, които ще са ви от полза:

Със сигурност познавате отблизо проблемът със замърсените котлони. С всяко готвене по тях се отлага мазнина и поради тази причина почистването им трябва да е регулярно.
За да ги почистите, ще са ви нужни течен анасон или пък амоняк, четка за зъби и клечка за уши. Натопете клечката за уши в амоняка и намажете трудно достъпните места на котлона, каквито са копчетата например. Изчакайте няколко минути и изтъркайте с четката за зъби.

Вероятно сте наясно с факта, че не трябва да миете фурната с разяждащи химикали. Поради тази причина ще ви представим щадящ метод за почистването й. Така например обикновената сода за хляб, е отлично средство за почистване на стените и стъклото на фурната. За да свършите отлично работата си, можете да използвате също така бакпулвер или лимонена киселина.

Първо навлажнете стените на фурната, след което нанесете содата, бакпулвера или лимонената киселина. Оставете да действа 15 минути, след което забършете с влажна кърпа мръсотията, която се е отделила. Накрая почистете с чиста кърпа до отстраняването на всички остатъчни отлагания, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.