Няколко изненадващи приложения на маслото

0
351

То наистина може да реши доста проблеми в дома ви

В следващите редове ще ви запознаем с няколко изненадващи приложения на маслото, за които вероятно малцина от вас са чували.

маслото
То наистина може да реши доста проблеми в дома ви

Несъмнено маслото е един от продуктите, който използваме доста често в ежедневието си, било то да си намажем сутрешната филийка или пък да приготвим вкусно ястие за обяд или вечеря.

Освен, че с маслото могат да се направят сандвичи и да се сготвят вкусни ястия, се оказва, че то има и още доста приложения, при това доста интересни. Вероятно към горе написаното бихте добавили, че маслото е в основата на редица десерти и кремове и ще сте прави, защото наистина е така.

Оказва се обаче, че можем да използваме маслото и извън кухнята. За какво и как точно, ще научите в следващите редове.



Ето за какво още можем да използваме маслото:

Със сигурност на всяка домакиня се е случвало поне веднъж да реже лепкава храна. А знаете ли, че ако намажете ножа с масло, преди да започнете да режете въпросната храна, няма да сте изправени пред това неудобство? Ако досега не се бяхте сетили за това, то сме убедени, че занапред ще се възползвате максимално от този съвет. По този начин не само няма да остава от храната по ножа, а и ще успеете да я нарежете много по-лесно.

Ако сте сред любителите на сирене и поради тази причина си купувате по-големи бучки, то вероятно ви се е случвало да видите, че е започнало да мухлясва. Е, можете да решите много бързо и лесно този проблем. Достатъчно е всеки път, след като си отрежете парченце или филийка сирене, да намажете отрязания участък върху бучката с масло. По този начин ще предпазите сиренето от мухлясване.

Хората, които работят в офис и с химикал, вероятно често пъти се прибират у дома със следи от мастило по ръцете си. Има лесен начин да премахнете мастилото. За целта намажете ръцете си с масло и ги разтрийте добре. След това отидете в банята и ги измийте, както обикновено със сапун и топла вода.

На всекиго се е налагало да преглъща големи хапчета. Онези, които имат проблеми с преглъщането на големите таблетки, могат да прибегнат до услугите на маслото. Хапнете малко масло непосредствено, преди да изпиете хапчето. Веднага след това изпийте и него. Ще се изненадате колко по-лесно ще премине през гърлото ви.

Ако пантите на вратите в дома ви скърцат от доста време, а съпругът ви все няма време да им обърне внимание, то вие можете да свършите тази работа за раз време. Достатъчно е да ги намажете с малко масло и проблемът е решен, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.