Разкриха дълго пазена тайна на илюзиониста Худини (ВИДЕО)

0
343

Хари Худини – един от най-великите илюзионисти на човечеството, имал не една своя тайна  извън триковете, от които и днес на хората им настръхват косите

Хари Худини е роден в Унгария, но е от еврейски произход.

Неговият баща бил равин. Семейството заминава за Америка, докато Хари Худини бил доста малък.

Казват,  че той нямал спомени от живота в Европа.

Времето, в което Хари Худини живее в Америка съвпада с две големи исторически събития за тази страна – голямата криза и появата на нямото кино.



hudini
Хари Худини – илюзионалист, масон и шпионин

Двете събития са тясно свързани, защото заради голямата криза салоните на театрите и другите сценични забавления стават все по-празни, а за да не умре изкуството умните изобретяват киното, което бързо си проправя път и до днес ние обичаме да гледаме филми.

Естествено днешните ефекти в заснемането са на космически години от правенето на филми в миналото, но въпреки това интересът е неувяхващ.

Но да се върнем при Хари Худини. Той не е  бил просто илюзионист.

Хари Худини бил посветен масон, който достигнал до трета степен в тяхната йерархия. Но масонството в минало било коренно различно от масонството днес.

Но малко хора знаят, че Худини бил велик шпионин.

Сами изгледайте видеото, което е част от поредицата „Въпрос на гледна точка“, за да чуете обясненията и непозната информация от госта на Стойчо Керев писателят визионер Димитър Недков.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.