С тези хитринки ще се избавите бързо от миризмата на пържено в кухнята

0
407

Действат безотказно, а струват жълти стотинки

Ако поради някаква причина все още не разполагате с аспиратор в кухнята си, а в същото време не обичате да ви мирише на пържено, то има лесен начин да се справите с този проблем.

кухнята
Действат безотказно, а струват жълти стотинки

Неприятната и тежка миризма, която остава след пържене в кухнята, може да ви тормози в продължение на дни. Ще ви разкрием няколко трика, благодарение на които ще се справите за раз време с този проблем и ще можете отново да се радвате на свежестта на кухнята ви.

Освен това трябва да подчертаем, че няма да са ви нужни кой знае какви усилия, за да върнете отново свежестта на кухнята си.

Ето какво трябва да направите, за да се избавите от неприятната миризма на пържено:



Оцет
Единият от вариантите да елиминирате неприятната миризма от пърженето, най-вече на риба, е с помощта на оцет. За целта сложете на котлона съд с вода, към който сте добавили и няколко лъжици оцет и оставете да заври. Нека сместа ври в продължение на около половин час. Силният аромат на оцета ще ви избави от неприятната миризма на пържено и на олио в кухнята. Освен това този лесен трик ще абсорбира и неприятния аромат от цигарен дим.

Канела (карамфил)
В случай, че не ви допада ароматът на оцет, вместо него можете да използвате карамфил или канела. Която и от двете подправки да изберете, можете да сте сигурни, че ще се справят с неприятната миризма от пърженето и ще върнат свежестта в кухнята ви.

Ябълка
Можете да премахнете веднага аромата на пържено или по-скоро да му попречите да се разпространи, ако добавите парченце ябълка в тигана с олиото, в който възнамерявате да пържите.
Парченцето ябълка не само, че ще неутрализира аромата на пържено, а и ще ви помогне да определите по-лесно и точно кога мазнината е достигнала оптималната температура за пържене.

Лимонов сок
В случай, че сте наясно, че пърженето ще продължи по-дълго време, то изстискайте сока на половин лимон в олиото и добавете кората в тигана. По този начин лимонът ще придаде приятен аромат и ще предотврати разнасянето на неприятната тежка миризма, която се появява в кухнята при пържене.

Сода бикарбонат и утайка от кафе
Другият вариант да се избавите от неприятния аромат от пърженето е, след като приключите да оставите в стаята купа, в която сте сипали сода бикарбонат или утайка от кафе. Оставете да престои цяла нощ. На сутринта в стаята няма да има и помен от неприятния аромат, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.