Невероятно е това пилешко с лук на фурна (топ рецепта)

0
876

Това пилешко с лук на фурна е чудесна идея за делник и празник

Предлагаме ви рецептата за много вкусно, невероятно пилешко с лук на фурна. Така ще ви се услади, че ще питате за още. Идеята е отлична, както за делник, така и за празник, ще ви хареса.

пилешко с лук на фурна
Чудесно се получава това пилешко с лук на фурна
Снимка: Gotvach.bg

Трябват ни две пилешки бутчета, пет глави лук, сто грама прясно мляко, 40 грама масло, олио, една лъжица брашно, три-четири стръка магданоз, три-четири листа пресен чесън, чубрица, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си оваляме пилешките бутчета в олио и в сол на вкус, а после да ги сложим в една тавичка.

Запичаме си ги за около 15-ина минутки на температура от 200 градуса.



Докато се пекат бутчетата, ние път си нарязваме лука. Слагаме го в една по-голяма купа и го поръсваме с две лъжици олио, сол на вкус, ситно нарязания магданоз, червен и черен пипер и чубрица.

Разбъркваме всички тези съставки хубаво и сме готови да изсипем сместа в тавичката. Щом пилето се е изпекло, вадим го от фурната и от тавата като го прехвърляме в една чинийка отстрани.

Лукът и останалите съставки си ги изсипваме в тавичката, слагаме си вътре и масълцето, а месцето връщаме отгоре им – върху сместа. Пъхаме ги обратно във фурната за около още десетина минутки.

След като лукчето се запече, заливаме вкусотията в тавата със сместа от брашното и прясното мляко, които сме разбъркали хубаво преди това.

Заливаме пилето и оставяме във фурната за още 15-ина минутки. Може да посолим с още малко сол на вкус.

Пресния чесън си го поръсваме върху ястието чак като го извадим от фурната и е още горещо. Разсипваме по чиниите и си облизваме пръстите.

Става нещо наистина много вкусно и апетитно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.