Научна грешка отвори Вратата на Ада! (ВИДЕО)

0
391

Тази сензационна новина с леко страшен привкус, че Вратата на Ада е била отворена по погрешка разбуни научните духове по целия свят

Научна грешка отвори Вратата на Ада. Тази сензационна новина с леко страшен привкус, че Вратата на Ада е била отворена по погрешка разбуни научните духове по целия свят. Тази уникална по своята същност забележителност се намира в Туркменистан и представлява ужасяващ горящ кратер, от чието отверстие изкачат огнени езици като от дяволска паст, от където вероятно се е появило и названието му Вратата на Ада, пише БЛИЦ.

вратата на Ада
Вратата на Ада. Страховита, нали?

Това неповторимо място е разположено в пустинята Каракум, където гори дяволския кратер. Той се намира на едва 270 км от столицата на Туркменистан – Ашхабад. Вратата на Ада бе отворена напълно случайно, по волята на научна грешка, допусната при сондиране на местността за газ. Властите в страната се надяват да обърнат този пропуск на съветските учени в своя полза като превърнат местността в Топ туристическа дестинация, която ще привлича множество туристи към това уникално място.

Мистериозната Врата към Ада се е отворила през далечната 1971 г., когато насред находището за газ буквално се е сринала сондата и изчезнала в недрата на земята. Учените изпаднали в шок от станалото и силно притеснени, че от кратера, който се появил, ще изтече огромно количество метан, който ще натрови съседните градове, решили да запалят кратера, с цел опасният газ да изгори. Идеята им била за броени дни метанът да изгори и експертите да продължат сондирането на района. Но вече повече от 40 години горенето продължава и няма ни най-малките признаци, че това странно явление ще спре скоро.

От министерството на туризма в Туркменистан заявиха пред АФП, че Вратата на Ада е нещо, което не може да бъде видяно никъде другаде по Земята, затова се надяват, че това ще увеличи в пъти притока на туристи към обвития в тайнственост и мистерия горящ кратер.сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.