Няколко невероятни приложения на скъсаните чорапогащи (II част)

0
321

Със сигурност повечето от тях ще вкарате в употреба у дома

В първата част на този материал ви запознахме с няколко интересни приложения на скъсаните чорапогащи.

чорапогащи
Със сигурност повечето от тях ще вкарате в употреба у дома

По този начин не само ще им вдъхнете нов живот за още известно време, а и ще извлечете максимална полза от тях.

В следващите редове ще ви запознаем с останалите ползи, които можете да извлечете от скъсаните чорапогащи, преди да ги хвърлите в коша за боклук.

Ето ги и тях:



Полиране на паркета
За да полирате идеално паркета, сякаш току-що от дома ви е излязла почистващата фирма, е нужно да направите една малка врътка. Направете си руло от стара хавлиена кърпа, след което го облечете в няколко чифта стари чорапогащи. С полученото руло минете няколко пъти по паркета. Няма никакво съмнение, че ще успеете да върнете блясъка му и той ще изглежда като току-що лакиран.

Запазване на опаковъчна хартия
Вероятно често пъти ви се е случвало да купите повече опаковъчна хартия, отколкото ви е нужно за опаковането на даден подарък. В такъв случай възниква въпросът как да я съхраните, за да не се намачка и да можете да я използвате отново, когато ви потрябва. Е, това е лесно. Просто трябва да я направите на руло и да я „облечете“ в чорапогащник. По този начин тя няма да се развие и намачка, а и освен това ще се предпази от полепването на прах по нея.

Лъсване на кожени обувки до блясък
Не е нужно да купувате силиконова гъба за обувки, която само след месец вече няма да ви върши работа и ще трябва да я хвърлите в коша. Вместо да „произвеждате“ поредния ненужен отпадък, по-добре се опитайте да лъснете обувките си със стария скъсан чорапогащник. Ще останете изумени как ще заблестят като току-що купени от магазина.

Домашен ароматизатор
Не е нужно да пръскате луди пари за ароматизатор. Истината е, че можете да си направите страхотен домашен ароматизатор, използвайки скъсаните чорапогащи.
За целта си направете торбичка от стария чорапогащник, която напълнете с ароматни изсушени треви. Можете да я сложите в гардероба или пък в стаята. За разкош можете да добавите и няколко капки ароматно масло.

Ластици
Ако нито една от гореизброените идеи не ви е допаднала, то тогава можете да използвате старите чорапогащи за ластици. С тях можете да завържете купчина списания или пък стари вестници. Ще ви помогнат и за опаковането на чувал със стари дрехи. Разбира се можете да използвате тези ластици, за да вържете косата си, докато чистите из къщи.

Не на последно място ще ви е от полза да знаете, че старите чорапи вършат отлична работа като уплътнение на капещи кранчета у дома, пише edna.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.