Този вълшебен разтвор ще ускори зреенето на доматите и ще предотврати напукването им

0
531

Повече от сигурно е, че никога не сте имали по-богата реколта от тази

Със сигурност доматите са една от храните, които присъстват редовно на трапезата на българина, още повече през наближаващия летен сезон.

доматите
Повече от сигурно е, че никога не сте имали по-богата реколта от тази

За съжаление напоследък са все по-малко хората, които се занимават с домашно зеленчукопроизводство и в това няма нищо чудно.

Въпреки това не можем да не отбележим, че доматите лично производство, са много по-вкусни от тези на пазара. Освен това сме наясно с какво са подхранвани, което също е голям плюс.

Ако някога през живота си сте гледали домати, то със сигурност знаете поне няколко трика за това как да изкарате богата реколта. Днес обаче ще ви разкрием няколко хитринки, благодарение на които доматите ще са едри и червени, при това без да се напукват при зреенето.



Този ефект можете да постигнете благодарение на вълшебната домашна тор, за която ще ви разкрием рецептата в следващите редове.

Ето как да приготвите вълшебна домашна тор за доматите в градината:

Метод №1
Добавете 3-4 капки йод към 10 литра вода. Разбъркайте добре и поливайте с този разтвор доматите веднъж в седмицата. Тук е важно да се отбележи, че поливането става в корените. Освен това с него трябва да ги поливате не повече от веднъж в седмицата, в противен случай може да ги изгорите. Имайте предвид, че на всеки корен, е нужно да сипвате по 1.5-2 литра от сместа на едно поливане.

Метод №2
Този метод несъмнено ще ви отнеме повече време и усилия, но пък за сметка на това резултатите си струват. За целта ви е нужен 200-литров варел. Напълнете 1/3 от обема му с листа от коприва и глухарче. След това добавете към тази смес и кофа оборска тор и напълнете догоре с вода.

Накрая покрийте варела със стреч фолио, за да ускорите ферментацията. По този начин след около десетина дни ще имате отлична домашна био тор. Получената домашна тор се разрежда с вода непосредствено преди употреба, в съотношение 1:10. 3-4 литра от тази тор се изсипват на около 1 квадратен метър от площта, на която са засети доматите.

Първото поливане се прави на засадения на открито разсад след 7-10 дни от засаждането му. Не забравяйте, че почвата редовно трябва да се мулчира и разрохква. В противен случай тя се спича, особено горния слой, а това затруднява сериозно растежа на културата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.