Не правете тези неща, ако искате да бъдете щастливи

0
398

Освобождавайте чувствата, усещанията и емоциите си

Вероятно, ако ви попитаме какво означава да бъдете щастливи, всеки от вас ще даде различен отговор на този въпрос.

щастливи
Освобождавайте чувствата, усещанията и емоциите си

Докато за едни това е вярата в тях, за други това означава да имат по-голяма вяра в интуицията си, а за трети това е нещо още по-дълбоко – да започнат да гледат отвъд физическите ограничения на действителността.

Истината е, че духовното събуждане може да ви направи значително по-щастливи, тъй като може да ви помогне да разберете по-добре света около вас, както и да намерите вяра в себе си.

В следващите редове ще ви разкрием кои са нещата, които е препоръчително да правите по време на духовното си събуждане, за да сте истински щастливи.



Ето ги и тях:

Живейте в настоящето!
Със сигурност не бихте могли да осъзнаете добре настоящия момент, ако останете вкопчени в миналото или бъдещето си. Ако се съсредоточите твърде много в отминалите моменти, които не можете да върнете, несъмнено ще разрушите вътрешния си мир. За да сте щастливи, би било най-добре да прегърнете настоящето си.

Не съдете останалите!
Осъзнавайки себе си, се опитайте да гледате на себе си като на наблюдател и не съдете всичко, което чуете или видите. Факт е, че живеем в доста осъдителен свят, но повярвайте, ако се научите да изхвърлите тези съждения от ума си, ще сте много по-щастливи.

Не живейте по чужди правила и не се съобразявайте с клишетата!
Когато започнете дълбокото си духовно събуждане, със сигурност ще установите, че моралът и идеалите ви, са се променили. По този начин ще се окажете в разрез с някои хора в живота ви, тъй като те няма да успеят да се справят с „новия човек“, който стои срещу тях. Разбира се няма нищо странно в това да се променяте с времето, както и нещата, които ви правят щастливи, също да се променят. Не се чувствайте виновни само защото не се вписвате в клишетата, които хората около вас се опитват да наложат.

Не се сравнявайте с околните!
Ако непрестанно се сравнявате с околните или ще се разочаровате от себе си, или ще „надуете“ много егото си. Нито едно от двете обаче няма да ви е от полза в духовното пътуване. То е само за вас и е уникално по рода си. Поради тази причина е неразумно да се сравнявате с останалите. Всеки трябва да се движи със своите темпове в живота.

Не крийте, не премълчавайте и не игнорирайте емоциите си!
Казвайте всичко, което усещате, без да се въздържате. В противен случай рискувате да се получи ефектът на шампанското, тъй като емоциите ви ще „избухнат“ изведнъж и може да се окажат унищожителни, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.