Уникално, никой не очакваше подобно нещо: Бербатов взриви Англия с това, което стана!

0
452

Димитър Бербатов се доказа като най-успелия български футболист, играл някога по английските терени!

От създаването на английската Висша лига през 1992 г. до ден-днешен няма друг по-признат на Острова български футболист от Димитър Бербатов. Това стана ясно преди минути, когато изданието „Индипендънт“ обяви новите 20 от своя списък за топ 100 на Висшата лига.

Бербатов
Голямо признание в Англия доказа класата на Димитър Бербатов

Всяка седмица вестникът обявява по 20 играч, като започна отзад напред. Сега бяха обявени от 60-то до 40-то място.

Именно там попадна и Бербатов, който заема престижната 51-ва позиция. Това е много високо класиране за един българин и поредното признание за класата на Митко.

Той изпреварва играчи като Джейми Карагър (75), Оле Гунар Солскяер (67) и Фернандо Торес (60).



Голяма заслуга за това класиране на Бербо има фактът, че той е един от голмайсторите в историята на Висшата лига. През сезон 2010/2011 бившият национал наниза 20 гола в първенството и спечели голмайсторския приз.

Димитър Бербатов прекара 8 години в Англия. Там той игра за отборите на Тотнъм (2006-2008), Манчестър Юнайтед (2008-2012) и Фулъм (2012-2014).

Митко е двукратен шампион на Англия. Той има две титли с Манчестър Юнайтед (2009 и 2011).

От изданието определят Бербатов като един от най-брилянтните техничари в историята на Висшата лига. За него се пише, че без излишни движения е успявал да прави максималното, играта се определя като незабравима.

В крайна сметка Берба, както го наричаше Неманя Видич от съвместния им период в Ман. Ю., остана в историята на Премиършип. Това е гордост за цяла България, която няма много играчи, минали през това първенство, камо ли с неговите успехи.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.