Две изключително талантливи българки покориха целия свят (+видео)

0
300

Факт е българите сме изключително надарена нация. Дамите не отстъпват на мъжете. Но е факт,че грандиозните успехи се постигат, за съжаление, извън пределите на България

Научихме за тези изключителни наши сънароднички от предаването „Тази неделя“ по БТВ.

българки
Две невероятно талантливи българки – Пенка Кунева и Добринка Табакова

Пенка Кунева и Добринка Табакова са две изключително талантливи българки. Музиканти и диригенти. Но не само това. Те са и композитори.

Много талантливи хора са в състояние да свирят и да дирижират. Т.е. да интерпретират музика. Но да композират могат наистина твърде малко.

А двете дами станаха известни по целия свят с музиката, която създават.



Пенка Кунева следвала в САЩ. Там се запознала с нейния съпруг и след сватбата останала да живее зад Океана.

Пенка Кунева в момента пише музиката за компютърни игри и за филми. Нейни са мелодиите на „Принца на Персия“ и други занимателни игри за компютри и мобилни устройства, които българските потребители също много добре познават.

Добринка Табакова живее от много години живее в Лондон. Заминала преди доста време с нейните родители, които по професия били медицински физици.

Добринка е щатен композитор за оркестъра на ВВС в Англия. Написала произведение по случай юбилея на кралица Елизабет Втора, което било изпълнено в Уестминстърското абатство.

Самата тя сподели, че е било изключително вълнуващо нейната музика да звучи на такова престижно духовно и светско място.

В момента двете талантливи българки Пенка Кунева и Добринка Табакова са в София. Те получиха покана от Софийската филхармония да напишат музика специално за нашия престижен оркестър.

Не е композитор, но е изключително известен и уважаван диригент. Става дума за друга известна българка по майчина линия. Това е Любка Биаджони цу Гутенберг.

Под нейната палка бяха изнесени концерти вече и в България.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.