Имате двойна брадичка? Тези съвети ще ви помогнат да се избавите от нея (II част)

0
565

Ако ги спазвате стриктно, съвсем скоро ще забележите положителната промяна

В първата част на този материал ви запознахме с причините, които биха могли да доведат до появата на двойна брадичка, както и някои от начините да се справите с нея.

двойна брадичка
Ако ги спазвате стриктно, съвсем скоро ще забележите положителната промяна

В следващите редове ще ви разкрием и останалите начини за справяне с неприятната двойна брадичка.

Ето ги и тях:

Пилинг и почистване
Грижите за кожата несъмнено ще помогнат в борбата с признаците на стареене на шията и ще намалят значително неприятната двойна брадичка. Нужно е да свикнете да правите веднъж седмично процедура по ексфолиране.



За целта можете да използвате готов козметичен продукт или да си приготвите домашен пилинг с натурални съставки.
Ако сте решили да си приготвите домашен пилинг, е добре да сте наясно с продуктите, които ексфолират отлично кожата. Такива продукти са: сол, захар, сода бикарбонат и смляно кафе.

Освен това е нужно да използвате четка с естествен косъм. Масажирайте нагоре и надолу за около една минута. Препоръчително е да правите тази процедура преди лягате или през уикенда, тъй като от нея кожата се зачервява.

Хидратиране на кожата
Следващата процедура, на която трябва да се обърне специално внимание, е хидратирането на кожата. Често пъти дамите хидратират ежедневно кожата на лицето си, а забравят за шията. Включвайки и тази процедура в ежедневните си ритуали, ще осигурите на кожата в тази област полезни хранителни вещества и ще подобрите еластичността й. в допълнение можете да направите и домашно приготвен лосион за намаляване на неприятната двойна брадичка.

За целта ще са ви нужни следните продукти:
100 гр. бадемово или кокосово масло
5 капки етерично масло от лавандула
15 капки етерично масло от грейпфрут
10 капки етерично масло от роза

Естествените етерични масла, са изключително ефикасни в борбата с двойната брадичка. Маслото от грейпфрут ще ви помогне да се избавите от излишната течност и ще изгори мазнините. Това от лавандула ще отпусне и облекчи, а розовото масло ще подобри еластичността на кожата.

За да приготвите домашния лосион, е нужно да смесите всички масла. След това ги прехвърлете в херметически затварящ се съд и съхранявайте лосиона в хладилник. Мажете с него лицето и шията си два пъти дневно – сутрин и вечер преди сън.

Глинени маски
Глинените маски също са добър метод за премахване на двойната брадичка. Те улесняват значително процеса по извличане на токсините и излишната течност, която се натрупва в тази област. Глинените маски са изключително полезни за шията, тъй като съдържат много минерали. При приготвянето на тези маски в никакъв случай не използвате пластмасови или метални съдове.
Освен това, ако кожата ви е твърде суха, трябва да смесите глината с кисело мляко, а не с вода, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.