Тази маска за лице ще направи кожата ви копринено мека и ще върне младостта ви

0
317

Лицето ви ще придобие по-избистрен цвят и ще свежне

Няма никакво съмнение, че след тази маска за лице кожата ви ще изглежда по различен начин – по-млада и много по-свежа.

маска за лице
Лицето ви ще придобие по-избистрен цвят и ще свежне

Истината е, че тази маска за лице не отстъпва по нищо на скъпите процедури в козметичните салони, с тази разлика, че струва жълти стотинки.

Всяка дама е наясно, че с напредването на възрастта започват да се забелязват предупредителните признаци като малки бръчици, сухота и загуба на еластичността на кожата.
След 40-та година, кожата започва да остарява с доста по-висока скорост. Това се дължи на преструктурирането на хормоналния фон. Освен това се забавя обмяната на веществата, която води до някои хранителни недостатъци.

При все, че процесът на стареене е неизбежен, той все пак може да бъде забавен във времето. За целта е нужна само правилно избрана и систематична грижа за кожата в домашни условия. Повярвайте, резултатът ще е повече от невероятен и ще останете повече от приятно изненадани.



В основата на тази невероятна маска за лице, е маята. Тя е богата на витамини от групата В, които нормализират метаболитните процеси в епидермиса. Освен това маята неутрализира признаците на стареене на кожата и връща гладкостта й.
Не свой ред витамините Е, С, Д, РР и Н, я подхранват и овлажняват.

Под въздействието на маята, лицето ви ще придобие по-избистрен цвят и свежест. Освен това аминокиселините, съдържащи се в маята действат като почистващо и антибактериално средство срещу акне, притежават антиалергичен и успокояващ ефект.

Още след първия път, в който приложите тази маска за лице ще забележите разликата. Ето от какви продукти се нуждаете, за да си я приготвите у дома:
10 гр. прясна мая
6 ч.л. топло прясно мляко
1 ч.л. мед, само ако нямате алергия към него
3 ч.л. нишесте
2-3 капки витамин А (от ампула)
2-3 капки витамин Е (от ампула)

Разтворете маята в топлото прясно мляко и я оставете за 15-тина минути. След това добавете меда. Ако сте алергични към този продукт, можете да го замените със същото количество гъсто кисело мляко. Накрая добавете нишестето и витамините и разбъркайте до получаване на хомогенна маса.

С помощта на четка нанесете сместа върху лицето и шията като избягвате областта около очите и устните. Нанасяйте маската с масажни линии отдолу нагоре. Оставете първия слой да изсъхне добре и нанесете втори. Оставете маската за още 20 минути, след което я отмийте с топла вода.

Няколко минути по-късно обтрийте кожата на лицето с памучен тампон, напоен в ябълков оцет. Ако кожата ви е твърде суха, след това нанесете овлажнител. Завършете процедурата с 5-минутна релаксация, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.