Внимание! Утре се очаква истински бум на инфарктите

0
294

Вижда се краят на този кошмар с превъртането на стрелките

Кардиолозите алармират, че утре – 03 април, се очаква истински бум на инфарктите.

инфарктите
Вижда се краят на този кошмар с превъртането на стрелките

Специалистите посочват, че основен виновник за очаквания бум на инфарктите през утрешния ден, е смяната на стрелките. Тя се отразява изключително пагубно на сърцето и го разболява.

Близо три дни след смяната на времето, се отчита и бумът на инфарктите, посочват специалистите. Предвид, че смяната от зимно към лятно часово време бе извършена на 31 март, то очакваният бум е точно утре – 03 април.

Още по-зле на хората, страдащи от сърдечносъдови проблеми би се отразила и смяната на климата в допълнение. Това означава, че ако работата ви е свързана с пътувания или поради някаква причина предстои да заминете за друго място и да смените рязко климата, а страдате от сърдечносъдов проблем, то несъмнено това ще доведе до утежняването му.



По традиция точно в 03.00 ч. след полунощ, превъртаме стрелките с един час напред. Това се случва в нощта на събота срещу неделя в края на месец март.
При все, че мнозина приемаме това превъртане на стрелките като нещо нормално, тъй като се случва по два пъти в годината, то организмът ни никак не е доволен от промяната. Истината е, че тази промяна му се отразява много пагубно.

Здравите хора се нуждаят от поне седмица, за да влязат в нормален ритъм. При хората, страдащи от хронични заболявания обаче, настройката към новото време може да отнеме поне няколко седмици, а понякога и повече от месец.

Резултатите от проведено проучване сочат, че в първия ден след смяната на часовото време, броят на хората, потърсили спешна кардиологична помощ нараства с около 50%.
Най-често оплакванията им са свързани с аритмии, силна гръдна болка или колебания в кръвното налягане.

От превъртането на стрелките далеч не страдат само хората със здравословни проблеми, а и тези, които на практика са клинично здрави и нямат никакви оплаквания.
Факт е, че преобладаващата част от обществото се чувстват отпаднали, напрегнати, нетрудоспособни, гневни и дори сънливи в поне първите няколко дни от промяната.

Освен това е установено, че в периода на адаптация към новото време, хората допускат много грешки и не работят качествено, посочва психиатърът д-р Герев.
На фона на всичката информация, изнесена дотук, няма начин човек да не се запита „Струва ли си всичко това?!“, пише zdrave.to.

След като стана ясно, че 84% от европейците са против промяната на часовото време, то краят на това неудобство вече се вижда. Последното превъртане на стрелките в страните от ЕС ще е през 2021 година. До април 2020 година, сяка страна трябва да избере кое часово време да остане, пише nova.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.