Опитни стюардеси разкриха няколко трика, които ще са ви от полза при пътуване

0
884

На почти всеки проблем може да бъде намерено решение

 

стюардеси
На почти всеки проблем може да бъде намерено решение

Опитни стюардеси разкриха няколко полезни трика, които със сигурност ще са ви в помощ при пътуване.

Вероятно сте наясно с факта, че опитните стюардеси прекарват най-малко 80 часа месечно във въздуха. Предвид, че пътуват почти ¼ от времето си, те са измислили специални трикове, които да облекчат значително живота им.

Сигурни сме, че тези трикове на опитните стюардеси ще са ви от полза и на вас. Ето кои са те:

Спестяване на място в куфара
Най-добрият начин за постигане на този ефект е като сгъвате дрехите и аксесоарите си на малки пакетчета. По този начин ще си спестите доста място в сравнение с начина, по който приготвяте багажа си обикновено.



Как да се справите с безсънието
Обикновено организмът работи като по часовник, когато сте си у дома. В момента, в който нарушите биологичния му ритъм, започват и различни здравословни проблеми.
Бързата смяна на часовите пояси по време на полет обърква сериозно циркадния ритъм на човешкия организъм. Това често пъти води до безсъние.

В този ред на мисли някои трикове може да ви помогнат да заспите навреме. Така например е нужно да оставите настрани мобилния си телефон, лаптопа и всякаква електроника, която би ви разсеяла. Това трябва да се случи поне един час, преди сън. Изпийте чаша чай и се опитайте да дишате равномерно. По този начин ще се настроите за почивка.

Запазване на слуха
Препоръчително е да не летите в дните, в които сте с настинка. Съществува сериозен риск смяната на височината да окаже негативно въздействие върху слуха ви и да доведе до временната му загуба.

Стюардесите твърдят, че ако имате бонбон за смучене под ръка по време на излитане или кацане, можете да избегнете неприятното заглъхване на ушите. Колкото и невероятно да ви звучи, този прост трик наистина действа и няма да усетите неприятното „пукане“ в ушите.

Как да си изгладите бързо дрехите
Често пъти се случва, озовавайки се в хотелската стая да установите, че няма нито ютия, нито дъска за гладене. В случая и маша за коса може да ви свърши работа. Нагрейте я, но не прекалено и я прекарайте през повърхността на дрехата.

Как да проверите дали спалното бельо в хотела е чисто
И за това си има трик. Стюардесите съветват да не лягате върху леглото, ако по бельото няма следи от сгъване. Това е сигнал, че спалното бельо наистина е изпрано и изгладено. Отсъствието на такива следи е ясен знак, че някой е спал на него и то не е сменено, пише pochivka.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.