Всички допускат тази голяма грешка при пиенето на вода с лимон

0
408

Този еликсир върши истински чудеса

 

вода
Този еликсир върши истински чудеса

Едва ли има човек, който да не е наясно с ползите от приема на вода с лимон.

Всеизвестен е фактът, че водата с лимон е изключително полезна. Учените твърдят, че тя е истински еликсир за тялото, но не трябва да се приема само половин час преди закуска, а и през останалата част от деня.

Приемът на вода с лимон спомага очистването на тялото, укрепва здравословното ви състояние и ви обогатява с витамини.
Въпреки това наблюденията на експертите сочат, че почти всички допускат една и съща грешка в приготвянето на тази иначе толкова полезна напитка.

Тази грешка лишава организма ви от някои ползи от приема на вода с лимон. Именно поради тази причина, те са се натоварили със задачата да разкрият как да си приготвите правилно водата с лимон.



От особена важност е да не режете лимонената кора, преди да си направите напитката. В нея се съдържат етерични масла, микроелементи и витамини, нужни за доброто храносмилане и подобряване на сърдечната функция.

Затова вземете един пресен лимон, измийте го и го нарежете на няколко парчета, които веднага трябва да сложите в съда с живителната течност. Изчакайте десетина минути и едва след това изпийте вълшебния еликсир.

Ако поради някаква причина сте забравили колко много ползи можете да извлечете от приема на вода с лимон, ще ви припомним.

Тя повишава имунитета като същевременно зарежда с енергия всички клетки. Ако сте с наднормено тегло и често попадате в плен на вирусни заболявания, то приемът на лимонения еликсир трябва да е неизбежна част от ежедневието ви. Още в първите няколко дни от старта на приема, ще усетите признаци на подобрение и прилив на енергия.

Тази напитка е изключително богата и на витамин С, който регулира сърдечносъдовата система. Освен това той ще облекчи усещането за умора и ще се пребори с неприятната сънливост. Особено полезно е да приемате този еликсир сутрин.

При все, че лимонът е кисел, той няма да ви причини киселини, както мнозина си мислят. Експерти са направили редица проучвания и са стигнали до заключението, че този еликсир има благотворен ефект върху работата на стомаха и червата.
Не трябва да се забравя и алкалния заряд на лимона, който подпомага доброто почистване на тялото.

Особено полезно би било да приемате тази напитка и през пролетта, когато мнозина попадат под ударите на пролетната умора. Ако пък сте започнали приема й още от зимата, по-добре не прекъсвайте приема й. Със сигурност онези от вас, които пият лимонена вода преминават много по-лесно и неусетно през пролетната умора, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.