Тези евтини трикове ще направят дрехите ви да изглеждат като нови

0
413

Със сигурност тези съвети ще са ви от полза

 

дрехите
Със сигурност тези съвети ще са ви от полза

Умелата домакиня знае как да се справи с всякакви досадни ситуации, в това число и как да накара дрехите да изглеждат като нови.

Всеки е наясно, че и най-малкото нещо, свързано с външния вид, е в състояние да развали настроението ви и денят ви да тръгне накриво.

Със сигурност няма да ви е приятно, ако когато застанете пред огледалото видите малко петно върху дрехите си. Или пък установите, че пуловерът ви се е смалил след прането, или че тениската ви е избеляла…

На пръв поглед тези спънки са почти нищожни, но е факт, че могат да провалят деня ви. Те се отразяват пагубно и на самочувствието ви, освен че много ви дразнят.
Не бързайте да се отчайвате, защото всичко е поправимо.



В следващите редове ще ви разкрием как можете да вдъхнете нов живот на дрехите, които вече са остарели и да ги накарате да изглеждат като нови, при това за жълти стотинки.

Ако пуловерът ви се е смалил доста, след като сте го изпрали по невнимание на по-висока температура, не бързайте да го изхвърляте. Можете да го спасите като го сложите в леген с топла вода и добавите равни количества бебешки шампоан и омекотител за дрехи. Нека пуловерът остане във водата поне половин час. Ако след като го извадите няма съществена промяна, го оставете за още половин час.

Често пъти от дезодорантите остават досадни бели петна по дрехите. Е, не се отчайвайте, ако сте изпрали дрехите си на ниска температура, тъй като тъканта го изисква, а досадните бели петна от дезодоранта все още си стоят. Можете да се избавите бързо и лесно от тях с помощта на мокри кърпички. Достатъчно е да натъркате петното и то ще излезе.

Всеки се е сблъсквал със ситуация, в която ципът се отваря. С времето механизмът на циповете се амортизира, но не е нужно да се сбогувате с любимите си дънки заради този дребен проблем. Ако ципът се е разхлабил и е започнал да се отваря сам, можете да се справите с проблема като го намажете с безцветен лак или пък го напръскате с лак за коса. Най-добрият вариант обаче е да притиснете механизма с клещи.

Със сигурност неприятната миризма, която се носи от обувките, създава сериозен дискомфорт. Обикновено тя е причинена от бактериите, които се активират при съприкосновението си с потта и топлината от краката ни. В този ред на мисли, бихте могли да се справите с проблема като изнасяте обувките си на студено (например на терасата). При по-тежки случаи можете да ги сложите в найлонова торба и да ги приберете във фризера за една нощ, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.