Тези грешни навици съсипват косата ви!

0
349

Допускате огромна грешка, ако я миете всеки ден

 

косата
Допускате огромна грешка, ако я миете всеки ден

Вероятно мнозина от вас имат грешни навици, чрез които несъзнателно съсипват косата си.

В следващите редове ще ви разкрием кои са онези грешни навици, съсипващи косата. Много жени смятат, че остарявайки, само кожата е тази, която ги издава.
В действителност обаче тя далеч не е единствената, която издава признаците на стареенето. На практика косата също старее.

Със сигурност ще се съгласите, че на 20-годишна възраст постигането на красиви къдрици не е никак трудна задача. Достатъчно е само да я измиете и да ги постигнете. Когато навършите 40 години обаче, тя вече е доста по-суха и се нуждае от повече грижа.

Основните проблеми, до които водят хормоналните промени с напредването на възрастта, са чупливост, крехкост и сухота на косата. Важното е да не губите надежда, тъй като все още можете да върнете блясъка и здравето й.



Ето и кои са най-често допусканите грешки, които съсипват косата:

Сешоар
Прекомерната употреба на сешоар я изсушава и я кара да изглежда твърде неподредена. Ако забележите, че напоследък все повече губи блясъка си, то това може да се дължи на редовното й излагане на високи температури. По този начин влияете пагубно на кръвоснабдяването на космените фоликули. В крайна сметка косата ви ще стана изключително крехка и нездрава.

Шампоани, маски и балсами
Колкото и странно да ви звучи, в редица продукти за коса се съдържат токсични химикали като сулфати, парафини и пропиленгликол. Всички те водят до проблеми с косата. Преди да пръснете маса пари за козметични продукти, е добре да се уверите, че отговарят на здравните нужди на косата ви. В противен случай ще я направите твърде суха и крехка.

Недостатъчно сън
Подобно на останалите части от тялото ви, тя също се нуждае от време за възстановяване (сън). Не очаквайте прическата ви да се получи добре, ако не сте си осигурили достатъчно сън. Имайте предвид, че често пъти липсата на достатъчно сън покачва нивата на стрес, а това води до косопад.

Твърде често я миете
Допускате огромна грешка, ако я миете всеки ден. Експертите сочат, че прекомерното миене, особено след 40-годишна възраст, може да лиши скалпа ви от влага, което ще превърне косата ви в суха и чуплива. Достатъчно е да я измивате през ден. По този начин не само ще си спестите време, а и ще запазите добрия вид на косата си.

Слънчевата светлина
Всеки е наясно от какво огромно значение е слънцезащитният крем за лицето и тялото. Кога обаче сте направили нещо, за да защитите косата си? При все, че още няма специални продукти, не е никак трудно да предотвратите негативното влияние на ултравиолетовите слънчеви лъчи. Достатъчно е да носите шапка, пише zdrave.to.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.