Земетресение 4,2 люшна България

0
417

След страшния потоп във Варна и други БГ градове, сега пък силно земетресение люшна страната

Епицентърът на последното земетресение със сила от 4,2 по Рихтер беше в Румъния, в Корабия. Град Корабия е пристанище на Дунав и се намира срещу българския Гиген, обл. Плевен.

Затова земетресението от Румъния е било усетено точно в Плевен и областта.

земетресение
Земетресение 4,2 по Рихтер люшна България

Информацията научихме от БЛИЦ, след като редовни читатели на сайта са подали сигнали в редакцията.

Трусът е отчетен снощи около 22:40 часа. Но снощното земетресение е сериозно усетено в България.От години имаме горчив опит с трусовете от Румъния. Като започнем от 1977 г., когато Свищов се превърна в изкупителна жертва и загуби 100 човека от своето население, заедно с нанесените безброй материални щети.

Да не забравяме земетресението във Вранча миналата година през месец октомври, когато в ранната неделна сутрин трус с магнитуд от 5,3 по Рихтер  беше усетен на територията на цяла България и в Молдова.

Изплашени граждани от Русе, Търговище, Варна, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик се оплакаха как секциите по горните етажи на блоковете са се люлеели, а стъклата на витринките звънели от вибрациите.

Добрата новина тогава беше, че нямаше никакви щети.

Преди един месец станаха 2 години от последното разрушително пернишко земетресение. Все още хората не могат да забравят ужаса, както и разрушенията.

Тази година отбелязаха 110 години от друг зловещ катаклизъм – трусът в района на Кресна. При магнитуд от 7,8 и 7,1 по Рихтер са нанесени огромни поражения, сринати сгради, къщи и селскостопански постройки.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.