Уникално:България вече има свой Ел камино! (Пречиства и лекува депресии)

0
530

България вече има свой Ел камино

И България има свой Ел камино, сн. Фейсбук

България вече има свой Камино де Сантяго или Ел камино.

На испански „камино” означава път и именно той е в основата на един от най-привлекателните и вълнуващи маршрути- Камино де Сантяго.

По него много пилигрими намират любов, приятелство или преоткриват себе си.

Всеки нов ден по него е изпълнен с различни случки и красиви забележителности.По неговото продължение има приказни места, които са повече нереални, отколкото действителни.

По него има пансиони,където хората заедно си приготвят храна и се хранят на големи и продълговати маси.Спането и вечерята в тях са напълно безплатни.

Всеки дава колкото има, за да може следващите пилигрими да хапнат и поспят на топло.

Крайната точка на Камино де Сантяго е катедралата в Сантяго де Компостела. В нея е погребан свети Яков, а маршрута на пътя следва стъпките му и е дълъг 780 км.

В България този път е известен под названието „Светия път на България”. Започва от Велико Търново и последната му точка е Рилския манастир. Той следва мощите на свети Иван Рилски.

Тази година се навършват 550 години от връщането на мощите на светеца в Рилската обител. Поради тази причина походът става национален.

Най-вероятно поклонническият поход на българския Ел камино ще е през юли.

Той следва стъпките на светеца, свързан е със свещеното ни минало, разкрива различни природни богатства и забележителности.

Този маршрут е разработен от двама жители на старопрестолния град. Това са учителят Евгени Коев и математика Паскал Пиперков.

Трасето преминава през 19 общини, 60 населени места и пет епархии.

Маркиран ще бъде. Според организаторите най-трудният участък е между Враца и София, защото минава през билото на Искърското дефиле.

Не е задължително участниците да изминават всичките километри. Могат да се включват в различни етапи от пътя или да избере докъде да следва групата.

Смята се, че местата, през които преминава, имат чудотворна енергия и лекуват депресия.

Обхождането на българския Ел камино действа пречистващо на тези, които тръгват по него.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.