Какво не знаем за кралица Елизабет Втора? (II част)

0
487

Кралицата язди коне от 4-годишна възраст

 

Елизабет Втора
Кралицата язди коне от 4-годишна възраст

В първата част на този материал ви запознахме с някои от най-любопитните и интересни моменти от живота на кралица Елизабет Втора.

В следващите редове ще ви запознаем с още любопитни моменти от нейния живот.

Ето ги и тях:

За времето на нейното управление се сменят 14 премиера на Великобритания
Тъй като кралица Елизабет Втора е най-дългогодишният монарх в световен мащаб, по време на управлението й се сменят 14 премиера на Великобритания – от Уинстън Чърчил до Тереза Мей. Тони Блеър пък е първият министър-председател на Великобритания, роден по време на нейното управление (през 1953 г.). Освен това по времето на мандата й се сменят 12 държавни глави на САЩ и 6 папи.



Корги е любимата порода кучета на кралицата
Тази порода са овчарски кучета от Уелс. Елизабет Втора е имала повече от 30 кучета от тази порода през живота си. Първото куче от тази порода й е подарено през 1944 г. от баща й по повод 18-ия й рожден ден. Повечето от домашните любимци от тази порода, живели в двореца, са потомци на това куче.

Кралица Елизабет Втора не само отглежда кучета от породата Корги, а дори развъжда нова порода – Дорги. До там се стигнало заради романтичната връзка на едно от кучетата й с дакела на принцеса Маргарет.

За съжаление, Нейно Величество губи последния Корги през април 2018 г. Тъй като животното дълго време страда от рак, тя лично дава съгласието си да бъде евтаназирано, за да се сложи край на страданията му. Към днешна дата кралицата вече няма кучета, тъй като не желае те да осиротеят, когато тя си отиде от този свят.

Обожава конете и все още язди
Кралица Елизабет Втора получава първото си пони като подарък от дядо си – Джордж V, когато е едва 4-годишна. На практика тя се научава да язди кон, още преди да се научи да чете и пише. На 6-годишна възраст тя вече се държи изключително уверено на седлото.

Всички лебеди във водите на Обединеното кралство, са нейна собственост
Информацията на официалния сайт на кралското семейство сочи, че управляващият монарх е собственик на всички лебеди, живеещи във водите на река Темза и притоците й. Ежегодно се извършва преброяване на лебедите. В продължение на пет дни кралските орнитолози хващат птиците, преглеждат ги и им слагат пръстен. След това те биват освободени в дивата природа. Всяко от животните получава сериен номер, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.