Ето защо трябва да слагате картоф в обувките си

0
1359

С този лесен метод ще разрешите от раз два проблема

 

картоф
С този лесен метод ще разрешите от раз два проблема

Много е важно да подберете правилно обувките си, за да сте сигурни, че ще са ви удобни.

За съжаление обаче често пъти в магазина не може да се прецени с точност дали тези обувки са удобни. За малкото време, в което ги обувате на краката си, можете само да прецените дали размерът ви е по мярка.

Със сигурност сте чували за множество варианти за разширяване на обувките. В следващите редове ще ви запознаем с още един такъв. Колкото и странен да ви се струва, можете да сте сигурни, че наистина действа.

Вероятно преобладаващата част от вас, са опитвали да разширяват обувките си с мокри вестници, торбички с вода и какво ли още не. Едва ли обаче сте чували за метода със суров картоф, който, както вече споменахме, е изключително ефективен.



Факт е, че можете да разширите обувките си, използвайки суров картоф, без никакъв проблем. Може би и през ум не ви е минавало, че този дар от градината може да се използва за подобно нещо. Колкото и изненадващо да ви се струва това му приложение на пръв поглед, то едва ли ще се учудите, ако сте запознати отблизо със свойствата на картофите.

Фактът, че в тях се съдържа доста влага, подсказва, че картофът непременно ще допринесе за разтягането на кожата. Тук е мястото да отбележим, че този метод за разтягане може да се прилага само при кожени обувки, при платнени той не работи.

Това означава, че ако пъхнете по един картоф в обувките си и го оставите за през нощта, то кожата ще абсорбира влагата от него. Другото важно условие, което трябва да знаете е, че с помощта на този метод ще можете да разширите само зоната около пръстите.

За да приложите трика, ще са ви нужни два картофа с подходящ размер, които задължително ще трябва да обелите. След това увийте всеки от картофите поотделно във вестник или хартия.
След като вече сте ги опаковали, остава просто да ги пъхнете в зоната на пръстите, за да я разширите.

Картофите трябва да се наместят плътно в носа на обувката. Оставете ги за през нощта, за да си свършат добре работата.
Не на последно място, трябва да отбележим, че посредством този метод не само ще разширите обувките и до известна степен ще промените размера им, а ще извлечете и друга полза. Тя е, че ще се избавите от неприятната миризма, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.