Ето защо трябва да слагате картоф в обувките си

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

С този лесен метод ще разрешите от раз два проблема

 

картоф

С този лесен метод ще разрешите от раз два проблема

Много е важно да подберете правилно обувките си, за да сте сигурни, че ще са ви удобни.

За съжаление обаче често пъти в магазина не може да се прецени с точност дали тези обувки са удобни. За малкото време, в което ги обувате на краката си, можете само да прецените дали размерът ви е по мярка.

Със сигурност сте чували за множество варианти за разширяване на обувките. В следващите редове ще ви запознаем с още един такъв. Колкото и странен да ви се струва, можете да сте сигурни, че наистина действа.

Вероятно преобладаващата част от вас, са опитвали да разширяват обувките си с мокри вестници, торбички с вода и какво ли още не. Едва ли обаче сте чували за метода със суров картоф, който, както вече споменахме, е изключително ефективен.Факт е, че можете да разширите обувките си, използвайки суров картоф, без никакъв проблем. Може би и през ум не ви е минавало, че този дар от градината може да се използва за подобно нещо. Колкото и изненадващо да ви се струва това му приложение на пръв поглед, то едва ли ще се учудите, ако сте запознати отблизо със свойствата на картофите.

Фактът, че в тях се съдържа доста влага, подсказва, че картофът непременно ще допринесе за разтягането на кожата. Тук е мястото да отбележим, че този метод за разтягане може да се прилага само при кожени обувки, при платнени той не работи.

Това означава, че ако пъхнете по един картоф в обувките си и го оставите за през нощта, то кожата ще абсорбира влагата от него. Другото важно условие, което трябва да знаете е, че с помощта на този метод ще можете да разширите само зоната около пръстите.

За да приложите трика, ще са ви нужни два картофа с подходящ размер, които задължително ще трябва да обелите. След това увийте всеки от картофите поотделно във вестник или хартия.
След като вече сте ги опаковали, остава просто да ги пъхнете в зоната на пръстите, за да я разширите.

Картофите трябва да се наместят плътно в носа на обувката. Оставете ги за през нощта, за да си свършат добре работата.
Не на последно място, трябва да отбележим, че посредством този метод не само ще разширите обувките и до известна степен ще промените размера им, а ще извлечете и друга полза. Тя е, че ще се избавите от неприятната миризма, пише zajenata.bg.

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар