Уникални са тези глазирани пилешки гърди в меден сос

0
304

Тези пилешки гърди в меден сос стават направо фантастични

пилешки гърди в меден сос
Топят се в устата тези вкусни пилешки гърди в меден сос

Предлагаме ви рецептата за страшно вкусни глазирани пилешки гърди в меден сос. Много лесно се приготвят, а след това пръстите ще си оближете, направо се топят в устата. А месцето става разкошно и много сочно.

Трябват ни три лъжици Уни сос, една лъжичка сушени цветове на лавандула, пет лъжици течен мед, четири пилешки гърди с кост.

А за соса са ни необходими шепа леко препечени кедрови ядки, половин голяма връзка кервел (див кервиз) – ситно нарязан, две лъжици течен мед.

Първо трябва да си вземем една тенджера и да си изсипем в нея Уни соса. Към него слагаме сушените цветя от лавандула и течния мед като оставяме сместа да заври.



След като заври, намаляваме температурата на котлона и оставяме да покъкри за още две минутки. А после махаме от котлона и за около един час оставяме сместа да си почива.

Като мине времето, си загряваме фурната на температура от 190 градуса. Взимаме си една тавичка и в нея си нареждаме пилешките гърди. Които пък покриваме обилно с приготвената вече глазура.

Пъхаме да се пекат във фурната за около 45-50 минутки – трябва да се препекат и да добият онзи апетитен златисто-кафяв цвят. Запазваме си част от соковете от печенето за сосчето после.

А то се прави като смесим зехтина, кедровите ядки, меда и три лъжици от сосчето от печенето. При сервиране на вкусотията на трапезата, поливаме пилето с този уникален сос.

След това е ясно – хапваме го с наслада и то така, че чак ушите ни плющят. Ще видите колко доволни ще останете, защото тази рецепта е наистина изключителна и ви я препоръчваме горещо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.