Вече и у нас: Лечение на гръбначни изкривявания и сколиоза с революционен метод

0
1318

Физиотерапевтът Борислав Чонгов въвежда у нас този уникален метод за лечение на гръбначни изкривявания и сколиоза. Той дава чудесни резултати

сколиоза
Гръбначен стълб – здрав и със сколиоза

На 12 октомври 2018 г. се омъжи една от внучките на кралица Елизабет Втора.

Принцеса Юджени облече рокля с голямо и дълбоко деколте на гърба.

Там ясно се виждаше огромен дълъг белег. Като малка принцеса Юджени е страдала от сколиоза и се е наложило да бъде оперирана. Днес тя развива благотворителни кампании в помощ на страдащите деца от тези заболявания на гръбначния стълб.

Днес медицината и физиотерапията са напреднали толкова много, че операциите могат да бъдат избегнати. Така на болните деца и на техните родители се спестява огромен стрес и физическа болка.



сколиоза
Принцеса Юджени – дълбокият белег от операция на сколиоза ясно се вижда на гърба от врата надолу

Новият революционен метод за лечение на гръбначни изкривявания и на сколиоза се нарича Шрот.

Методът е съвкупност от дихателни и физически упражнения. Правилното дишане е изключително важно. То е свързано с правилното разположение на двата дяла на белия дроб. При гръбначни изкривявания и при сколиоза често пъти ребрата притискат белия дроб.

Комплексът от упражнения помага максимално раздвижване на прешлените на гръбначния стълб и на мускулатурата.

С течение на времето прешлените се наместват и заемат своето правилно място както природата ги е създала. Това облекчава ребрата и мускулите на гърба. Освен белите дробове, не се оказва натиск върху сърцето, черния дроб, жлъчката, стомаха.

Сколиозата е едно от заболяванията, за които не може да се каже защо се появява. Все още се среща сред сравнително малък брой пациенти. Но ако не бъдат предприети мерки за нейното лечение, човекът може да стане инвалид един ден.

Борислав Чонгов работи в Ортопедична болница в Горна баня. Провежда групови и индивидуални терапии в център „Спорт и здраве“. Работи като физиотерапевт в Спортната федерация на глухите.

 

 

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.