Тези съвети ще са ви от огромна полза в домакинството

0
553

Все някой от тях ще влезе в употреба

 

съвети
Все някой от тях ще влезе в употреба

Няма никакво съмнение, че тези съвети ще са ви от огромна полза в домакинството.

Това важи с особено голяма сила за всички онези представителки на нежния пол, които наскоро са се омъжили и трябва да влязат в ролята на добри домакини.

В следващите редове ще ви предложим забележителна колекция от ретро съвети, които са били публикувани в различни издания в средата на миналия век. Въпреки това всички тези съвети са актуални и в наши дни.

Ето ги и тях:



Стари и скъсани чорапи
Вероятно повечето домакини изхвърлят в коша старите и скъсани чорапи, без дори да си дадат сметка колко полезни могат да им бъдат те в домакинството. Те например биха могли да се превърнат в удобен парцал, с който да си миете прозорците у дома или пък колата…

Остатъците от сапун
Ако все още използвате твърдите сапуни в дома си, то вероятно изхвърляте останалите малки корички. Вместо това бихте могли да ги събирате. Когато се съберат повече, ги залейте с вода. След като омекнат ги оформете във формата на сапун и можете да ги използвате отново. Освен това не е нужно да ги оставяте задължително да се втвърдят отново, а можете да ги използвате и като течен сапун.

Дървената стълба в градината
Ако и вие имате дървена стълба за градината и я боядисвате всяка пролет, то този съвет определено ще ви е от полза. Специалистите препоръчват, преди отново да я боядисате с блажна боя, за да я освежите, да поръсите стъпалата с пясък и едва след това да преминете към боядисването им. По този начин ще предотвратите евентуално подхлъзване.

Миене на прозорци
За да измиете прозорците си и да ги накарате да блеснат като нови, е добре да добавите към топлата вода по 1 ч.л. амоняк и оцет.

Петна върху дървени повърхности
Ако сте забравили мократа си чаша върху масата или секцията, със сигурност ще се сдобиете с неприятно бяло петно. За да го отстраните, направете смес от вода и пепел от цигари и натъркайте петното с нея.

Втвърдено лепило
Ако лепилото се е втвърдило, добавете му няколко капки оцет и отново ще можете да го използвате.

Премахване на пастели от стената
Често пъти децата изразяват творчеството си върху стените. Със сигурност всеки родител е изпадал в ужас при вида на поредната рисунка с пастел върху стената. Можете да решите бързо и лесно този проблем, ако пастелната рисунка е върху латекс. Нужно е само да я забършете с малко зехтин, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.