Домашни маски за изтощена коса

0
636

Резултатите няма да закъснеят

 

изтощена коса
Резултатите няма да закъснеят

В този материал ще ви предложим няколко изпитани маски, които имат отлично действие върху изтощена коса.

Със сигурност всяка жена изпада в ужас, виждайки изтощена коса, особено ако изтощението е придружено от косопад.

Истината е, че това не е повод за паника, че ще изгубите безвъзвратно косата си. По всяка вероятност тя е в процес на обновяване или е твърде изтощена. При изтощена коса е от особена важност да реагирате навременно и адекватно.

Първите мерки, които можете да вземете в такъв случай, е да преустановите употребата на маша или преса. Освен това задължително трябва да посетите фризьора си, за да ви отреже връхчетата. По този начин ще се избавите от нацъфтелите и изтощени краища и косата ви ще изглежда по-здрава и жизнена.



Не на последно място разбира се, трябва да помислите и за подходяща маска за изтощена коса. В следващите редове ще ви предложим няколко такива маски.

Ето ги и тях:

Домашна маска с чесън
Именно чесънът е един от най-ефективните продукти за заздравяване на косата и лечение на косопад. Той е изключително ценен природен антибиотик. Неслучайно в специализираните магазини за коса се предлагат редица маски от чесън.

Можете да си забъркате вълшебна маска за коса от чесън и в домашни условия. За целта ви е нужна 1 глава чесън, която трябва да обелите и да намачкате на каша. След това я прехвърлете в тензух и изцедете сока. Получения сок втрийте в корените на косата си и оставете да действа поне два часа.

Много е важно да се отбележи, че домашните маски с чесън не се прилагат върху измита коса, а точно обратното – върху мръсна.

Маска с чесън и алое за суха коса
За да си направите тази домашна маска, която ще подхрани сухата и изтощена коса, се нуждаете от 2-3 намачкани скилидки чесън, 1 яйчен белтък, както и по 1 ч.л. сок от алое и прясно изцеден лимонов сок.

Смесете всички продукти и получената смес втрийте в корените на косата. След това я увийте с кърпа и я оставете да престои поне половин час. Накрая я измийте с топла вода. Препоръчително е, след като сте приложили тази маска, да измиете косата си с отвара от лайка и коприва. Препоръчително е да приложите пет поредни дни или вечери тази маска върху косата си.

Като цяло чесънът, копривата, както и лайката, имат благотворно влияние върху косата. Изберете подходящата маска спрямо нуждите на вашата коса и я приложете. Резултатите няма да закъснеят, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.